Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

ДФЗ дава субсидии за обработване на пустеещи земи

ДФЗ дава субсидии за обработване на пустеещи земи

Субсидията за обработване на пустеещи частни земеделски земи през 2006 г. е в размер на 150 000 лв. при норматив 10 лв./дка.
Целевата финансова линия беше открита на 3 юни. Крайният срок за договаряне на средствата е 30 ноември, а срокът за усвояване на средствата е 15 декември.

Максималният размер на паричните средства, които всеки земеделски стопанин и икономически свързаните с него лица могат да получат за една календарна година по всички краткосрочни финансови линии, е до 130 000 лв.
По целевата субсидия кандидатстват земеделски производители, които притежават в собственост или ползват по силата на сключен договор за наем или аренда земеделски земи - с изключение на държавна и общинска собственост, които не са обработвани в продължение на три години, предхождащи текущата година.
Минималният размер на площите, за който един земеделски производител може да кандидатства по настоящата субсидия, в зависимост от вида на насажденията е 10 декара за създаване на трайни насаждения и 30 декара за други селскостопански култури. Максималният размер площи, за които може да бъде сключен договор за подпомагане за всички видове насаждения, е 2 000 дка.

И още нещо важно - субсидията се предоставя на физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани като земеделски производители съгласно Наредба 3 за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители.
За регистриране на земеделски производители, кандидатстващи за подпомагане по настоящата целева субсидия е нужна регистрация и изготвяне на проект и договор в съответната Областна служба на ДФЗ.


Областната дирекция на ДФ „Земеделие” съвместно с общинската служба по земеделие и гори извършват проверка на място в присъствието на земеделския производител за съществуването, размера и констатиране, че земеделските земи са пустеещи. Съставя се констативен протокол, който се заверява от директора на ОД “Земеделие и гори” и се прилага към досието.
След извършване на цялостната предсеитбена подготовка на заявените площи пустеещи земи, земеделският производител подава в ОД на фонда декларация в уверение на това, че са извършени необходимите агротехнически мероприятия.

 

След това на базата на актуализираната справка-извлечение от регистъра на пустеещите земи, придружена със съответния картен материал, комисия извършва проверка на място след засяването или засаждането. В зависимост от констатациите, отразени в протокола, субсидията се изплаща или се отказва плащане поради неизпълнение на условията за предоставянето й.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug