Дигиталните технологии са неразделна част от успешното земеделие (ВИДЕО)

  • 16.05.2021 8:25
  • 2757
  • 0
  • Новини
Дигиталните технологии са неразделна част от успешното земеделие (ВИДЕО)
НИК взе участие на Националната среща на земеделските производители в България, където с атрактивна презентация представи новостите в прецизно земеделие за 2015 година. Презентацията на тема Дигитално земеделие 2.0 имаше за цел да покаже на земеделците, че именно дигиталните технологии са в основата на успешното земеделие. Тe улесняват работа в стопанствата, като в много случаи позволяват да се случат неща, които без новите технологии или са много трудни или направо невъзможни Иво Куманов, управител на НИК.
 
В ключовия за земеделците момент преди стартирането на кампанията за директни плащания и новите регламенти и изисквания за получаване на субсидии по ПРСР,  дъщерната компания на Ник, фирма Техно Фарм предложи на фермерите своите актуални и навременни  решения за коректно очертаване на земеделските парцели: Със стартирането на кампанията ще предложим на всички зедемелци, които имат желание да ползват нашия софтуер, инструменти, които ще им позволят да кандидатстват успешно и да покрият новите изисквания на новия програмен период – всички изисквания свързани с екологично насочените площи, така че да могат да се очертаят правилно и да получат целия размер на субсидията, обясни Светлин Караджов, търговски представител на Техно Фарм за Североизточна България. 

 
По време на презентацията, която представи пълния набор продукти изграждащи кръга на дигиталното земеделие, от НИК подробно разясниха на фермерите, какво прави революционна в земеделието новата услуга – GeoSCAN.
 
Програмата GeoSCAN  е изключително нова за българския пазар. Тя представлява ранна индикация за проблеми в посевите, като с нея може да се наблюдават всички площи.
 
Най-честият въпрос ,който задават фермерите е за цената. А тя е изключително достъпна и това е причината да имаме голям интерес и много записвания преди първите снимки, които ще са през месец март, обясни Светлин Караджов. 
 
И през тази година традиционно акцентът на НИК и Техно Фарм ще бъде иновация, посочи управителят на НИК Иво Куманов и допълни: Подготвили сме редица нови продукти, както разширяване и развитие на съществуващи такива. Това ще бъде първата година, през която GeoSCAN ще предложи реално услугата си на пазара.Използвам възможността , да поканя нашите клиенти и на двете изложения, тъй като ще бъдем представени на Бата Агро основно със самоходни и прикачни пръскачки Berthoud. Също така ще вземем традиционно участие на Агра, като за там сме подготвили изненади.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!