Димана Страхинова: Предвиждаме нова марка машини в портфолиото на Фермер 2000

Димана Страхинова: Предвиждаме нова марка машини в портфолиото на Фермер 2000

Повече от месец Димана Страхинова заема новият пост на изпълнителен директор в една от водещите фирми за селскостопанска техника - Фермер 2000. Тя се включи в екипа на Фермер 2000 след 13 години работа в “Римекс 1 Холдинг”.

 

Г-жа Страхинова е с богат опит, натрупан в сферата на продажбите и маркетинга на селскостопанска техника. Завършила е икономика, с магистратура от Нов Български университет и е преминала през над 30 обучения в Европа и САЩ, всички те тясно свързани със селскостопанската техника.

 

Трактор.БГ проведе един откровен разговор с г-жа Страхинова относно плановете и за развитие на старозагорската компания Фермер 2000.

 

- Г-жо Страхинова, как се чувствате на ръководния пост в новата за вашата кариера фирма „Фермер 2000”?

 

На този етап и след изцяло радушното отношение, от страна на собствениците на компанията към мен, бих могла да Ви кажа единствено , че се чувствам напълно комфортно и професионално уверена.

- Кои са първите задачи които си поставяте за цел в краткосрочен план?

 

Краткосрочните и дългосрочни цели които сме си поставили с екипа на фирмата са свързани с повишаване имиджа на Фермер 2000. Това би могло да стане с подобряване на качеството на услугите, които предлагаме както в продажбите така и в доставката на резервни части и най вече в сервиза.



- В секторът веднага се понесоха слухове, че назначаването ви като изпълнителен директор във Фермер 2000 означава, че Римекс 1 Холдинг всъщност придобива компанията. Как ще ги коментирате?


Фермер 2000 и Римекс 1 Холдинг са двете единствени фирми, които имат собствени структури в цялата страна. И двете фирми имат сервизни бази в Стара Загора,Добрич,Русе,Плевен и Монтана. Ето защо придобиването или сливането не би могло да доведе до растеж.

 

- Каква е визията ви за търговията и сервиза на селскостопанска техника, която искате да наложите?

MF е част от корпорацията AGCO – най големия производител в света на на земеделската техника. Като индивидуален бранд M F е едно от най-големите имена в земеделието с 150 годишна история.Философията на MF и тази на Фермер 2000 e да достави на клента нещо повече от машина. Да осигури най-добрия сервиз за да може клиента след като е взел вече решение да инвестира- тази инвестиция да е оправдана. Зад марката MF стоят три показателя: Иновация,Надеждност, Качество –и екипа на Фермер 2000 ще направи всичко възможно за да докаже тези факти. В момента гамата машини на MF маже да задоволи нуждите на пазара както на средните така и на големите фермери.Тракторите от серия 86 са най-атрактивни в момента, в предвид техническите показатели. Те започват от 270 К.С ,  като най-мощния е 370 К.С. При последните тествания на тези трактори в Небраска са показали над 15 % по–нисък разход на гориво в сравнение с други марки. Тракторът е с двигател Sisu Power Diesel, 8,4 l Common Rail. Има нова конструкция на шасито, което е по-високо с изключително здрава рама. Задната навесна система е с капацитет на товароподемност 12 000 кг.- проектирана за екстремно тежки прикачни машини.При зърнокомбайните за по-малките фермери предлагаме серията Massey Ferguson Activa – от 176 до 270 К.С . Това е една машина която е изключително надеждна и опростенал За големите фермери предлагаме две серии . Първата е Massey Ferguson Centora – сламотръсен зърнокомбайн който се предлага с хедери от 6,2 м до 9 м. Втората гама е Fortia . Този зърнокомбайн е на роторен принцип и се произвежда в САЩ. Той е и сред най-атрактивните ни машини, които предлагаме като само за последния месец имаме 5 продадени такива.

 

- Ще продължи ли Фермер 2000 да се разширява и открива нови бази в страната?

Определено да.Като се вземат предвид изключително добрите пазарни показатели на Фермер 2000 и с цел, да се покрие - търговски и логистично изцяло територията на страната, ние планираме да открием още един сервизен център в Южна България до края на годината, а през следващата година по случай 20 годишнината на фирмата ще бъде открита и новата база в Плевен.

- Ще има ли промени в продуктовата листа и представяните марки, тъй като в момента Фермер 2000 е вносител на голям брой брандове?

Освен Massey Ferguson ще продължим да налагаме марките, с които компанията се е наложила на пазара като Manitou – мултифункционални товарачи ,чийто пазарен дял е 27 %, Farmet – производител на култиватори и сеялки,Bogballe – лидер в производството на торачки, Agrolux – плугове от шведска стомана, Galucho – производител на дискови брани и Caruelle - френски производител на пръскачки -част от групата на Excell . Новото, което предлагаме на пазара са машините за съхранение и сушене на зърно на американските фирми – Sabco и Mathews. Определено ще има нова марка, чийто машини следват последните тенденции на пазара, но за нея ще говорим в следващото интервю.

- Какво да очакват клиентите на компанията от тази промяна?

Пълна професионална всеотдайност, бързи и адаптивни управленски решения, както и абсолютна лоялност и внимание към клиентите и партньорите на ”Фермер 2000”, от страна на новият й изпълнителен директор.