Директно от Агритехника: Избраха най-добрите трактори за 2020 г.

Церемонията Трактор на годината е традиционно събитие по време на Агритехника в германския град Хановер

Директно от Агритехника: Избраха най-добрите трактори за 2020 г.

Най-добрите сред добрите трактори получиха своето отличие в престижното събитие Трактор на годината. Уникалният евент се проведе по време на Агритехника 2019, в германския град Хановер.

 

Трактор.БГ присъства на награждаването на събитието. Ето ги и големите победители в 4 различни категории.

 

Тази година за първи път беше отличен победител в нова категория - Най-добри екологични трактори. Победител стана прототипът на New Holland Methane Powered.

 

Концептуалният трактор на New Holland с метан е определена иновация. При него дизайнерският екип на CNH Industrial преосмисля стила на машината, с изцяло интегриран дизайн. В реални полеви условия концептуалният трактор с метан произвежда поне 10% по-ниски емисии на CO2 (въглероден оксид) и намалява общите емисии с 80%, в сравнение със стандартен дизелов трактор.

 


В следващата категория Best Utility, трактор на 2020 г. стана Fendt 314 Vario Profi +,като победи останалите си конкуренти Kubota, New Holland, Steyr и Valtra.

 

Новото попълнение на серията Fendt 300 има още по-голяма мощност, благодарение на  иновативната си концепция. Тракторът разполага с изцяло нова работна концепция, FendtONE и още по-голям дисплей.

 

Best of Specialized е предпоследната категория. Нейният голям победител стана New Holland T 4.110N. Тук определено можем да кажем, че моделът е създаден с мисъл за оператора. Вибрациите и шумът са сведени до минимум. Имаме изцяло нова конзола за управление, както и модификации, спрямо нуждите на фермера.

 

 

Битката беше изключително напрегната във всички категории, но както при всяко състезание, победителят, най-добрият трактор, може да бъде само един. Наградата Трактор на годината 2020 спечели Fendt 942 Vario. Новият топ модел на брада идва, за да очарова операторите. Той е идеален за работа като основна машина. Всички модели от серията се предлагат оборудвани с изцяло нов 6-цилиндров двигател MAN, специално разработен за Fendt.

 

 

Пред Трактор.БГ президентът на Европейската асоциация на производителите и търговците на агротехника (CEMA) Anthony van der Ley коментира:

 

"Определено бъдещето е пред нас, ние в момента започваме да интегрираме наученото и иновациите в селското стопанство. Това се вижда и тук на Агритехника и на Трактор на годината. За първи път вече обръщаме внимание на нова категория при тракторите за екологичност. Тези прототипи са бъдещето. Всички държави имат проблем с работната ръка, а дигитализацията и иновациите, особено при машините, са бъдещето. Именно това ще помогне на фермерите да се справят с нарастващото население и нуждата от все повече храна за в бъдеще".

Добави коментар