Дни на безплатната правна помощ в „Агрион“

От 12 до 21 ноември собственици на земи могат да потърсят правни съвети от специалистите на компанията

Дни на безплатната правна помощ в „Агрион“

Имам земя, но тя е разпръсната между десетки наследници. Договорът за аренда на нивите е неизгоден, но не знам как да го прекратя. Това са само част от въпросите, които могат да получат отговор и то абсолютно безплатно, от юристите на „Агрион“.

 

Лидерът в търговията със земеделски земи започва кампания „Дни на безплатните правни консултации“ в офисите си в цялата страна. Тя ще продължи от 12 до 21 ноември, а от нея могат да се възползват собственици на земи, наследници на ниви, както и всички, които искат просто да разберат колко струват техните терени, за да сключат изгодна сделка.

 

Офисите на „Агрион“ покриват ключови областни градове като Стара Загора, Хасково, Шумен, Варна, Русе, Бургас, Средец, Монтана, Плевен, София, Пловдив. 

 

Пълна информация за адресите на офисите на „Агрион“ и графика за посещения на експертите може да получите от сайта на компанията, от Фейсбук страницата на дружеството, както и на безплатния телефон 0800 111 66.

 

Първите срещи ще бъдат на 12 ноември в Стара Загора. На следващия ден специалистите от „Агрион“ ще бъдат в Хасково, а на 15 ноември – във Варна, Шумен и Русе. На 19 и 20 ноември експертите ще дават консултации в Бургас и Средец. На 21 ноември от безплатните съвети на „Агрион“ могат да се възползват живеещите във и около Монтана, Плевен, София и Пловдив. 

 

При предишната кампания стотици собственици на земеделски земи получиха безплатни съвети от висококвалифицираните експерти на дружеството.

 

„Земята е един от най-ценните ни активи, а през последните години цената й върви устойчиво нагоре. Често обаче правни казуси объркват собствениците и те престават да се интересуват от нея. Надяваме с безплатните правни съвети да стимулираме повече българи да се заинтересуват от собствеността си, която може да им носи приличен доход“, заявиха от „Агрион“.

 

 

Най-честите казуси, които разрешават юристите на „Агрион“, са наследствените отношения. Нерядко собствеността на земеделските терени е разпокъсана между много собственици, които живеят в различни градове и дори различни държави. Експертите на „Агрион“ са намирали решения на най-заплетените казуси с десетки собственици от страната и чужбина.

 

Договорите за аренда и наем са друг проблем, който може да бъде решен с експертната помощ от „Агрион“. Често собствениците не са наясно с процедурите и правата си и търсят юридическа помощ, за да получат адекватно заплащане за собствеността си. Тези, които искат да прекратят досегашните си контракти за аренда, могат да получат съвет как да го направят.

 

Хората обикновено искат да разберат цената на земята си или да я продадат изгодно, бързо и без излишна бюрокрация. За тях, освен с правни консултации, „Агрион“ е готова да съдейства с проверка на собствеността на парцелите, както и да направи безплатна оценка на имота. 

 

„Агрион“ е първата българска компания, която изгради професионална верига от офиси на ключови точки в страната и въведе нови стандарти в професионалното управление на земеделски активи. 

 

Компанията гарантира коректна цена за всеки терен, тъй като, за разлика от други, не използва осреднени оценки, а работи по специално създаден алгоритъм, с различни показатели, който гарантира прецизна оценка.

 

През годините компанията разви екип от висококвалифицирани специалисти в сделките със земеделска земя, които могат да намерят решение на всеки един казус – независимо дали е свързан с покупко-продажба, отдаване под наем или аренда на ниви.