Добри прогнози за японските тракторни заводи - Kubota, Iseki, и Yanmar до края на 2010

Добри прогнози за японските тракторни заводи - Kubota, Iseki, и Yanmar до края на 2010

След продължилата близо 24 месеца рецесия и в японската икономика, която засега сериозно производството на трактори в страната, експерти посочват предстоящ положителен възход и съвземане след кризата за водещите производители - Kubota, Iseki и Yanmar.

 

За първи път от близо 2 години, през последната седмица рекордно скъпата досега японската йена запонча бавно да пада. Този факт, както и докладите на японското правителство за състоянието на икономиката, започнаха да възвръщат доверието на инвеститорите. Прогнозите на анализторите посочват, че акциите на Kubota Corp. ( NYSE: KUB ) и Iseki & Co ( TSE: jp:6310) ще отбележат покачване межди 7 и 12% за следващото шестмесечие, тъй като прогнозите за производство и търсене на японски на трактори в световен мащаб са много добри.

 

През последните 2 години, Kubota утвърди своите лидерски позиции в производството на трактори в Япония, след като разшири своята гама предлагани трактори, като започна серийно производство на трактори с мощност 97.7, 107.5, 125 и 135 к.с. Новата "М" серия на Кубота е с електронно-управляеми дизелови common-rail двигатели и 16/16 Inteli - shift трансмисии.