Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Добри темпове на сеитбата

Добри темпове на сеитбата

снимка: www.tractor.bg

Хубавото време позволи земеделските производители да хвърлят всички сили в есенната сеитба. За това помогнаха и падналите дъждове, които значително подобриха качеството на орния слой на почвата.

Към края е прибирането на слънчогледа и част от силите техниката и хората ще бъде насочена към сеитбата. До началото на тази седмица с пшеница са засети 106 030 декара, а с ечемик - 18 010 дка. Най-много площи са засети в община Монтана, следвана от община Вълчедръм. Наред с това върви и предсеитбената подготовка на площите, като готовите за сеитба вече надхвърлят 270 280 декара. За първи път от доста години се тори предсеитбено с азотни, фосфорни и калиеви торове, което е гаранция за добър добив и качество на зърното.

Дълбоката оран вече наближава 90 000 дка и след приключването на сеитбата ще се прави с усилени темпове. Прибрана е и царевицата от 54 процента от площите, които са 125 223 дка. Средният добив е 440 кг от декар.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug