Две отличия „Машина на годината“ за CLAAS от изложението SIMA

Две отличия „Машина на годината“ за CLAAS от изложението SIMA
На изложението SIMA, което се проведе в края на февруари 2015 г. в Париж, две машини на CLAAS получиха отличието „Машина на годината“. Около 150 гости напрегнато проследиха върчването на наградите на щанда на френското селскостопанско списание „Terre-net”. В категорията „Комбайни“ новият TUCANO убеди журито, а в категорията “Косачни механизми“ бленуваното отличие бе присъдено на DISCO 9200 с новия брус за косене MAX CUT.
 
TUCANO –комбайн среден клас, но с оптимален комфорт
Днес TUCANO има славата на най-добър в горния сегмент комбайни от среден клас. Осем модела покриват мощност от 245 до 378 к.с. Благодарение на системата за овършаване APS и APS HYBRID, тази серия се слави като подходяща за много култури и съчетава голяма производителност с високо качество на сламата.
 
С новия TUCANO, представен през лятото на 2014, CLAAS доразвиха тези качества, доближавайки го същевременно конструктивно и оптически до LEXION. Всички нови модели са снабдени с множество от белезите на комфорт на класа LEXION. Новият TUCANO се предлага в три серии: серия 500 с хибридна роторна вършачна система, серия 400 с APS и сламотръси, и серия 300 с традиционната вършачна система и сламотръси.
 
DISCO 9200 с новия брус за косене MAX CUT
CLAAS стартира с новия брус за косене MAX CUT през лятото на миналата година като собствена разработка. Той е сърцевината на косачните механизми DISCO от завода на CLAAS за машини за прибиране на зелен фураж в Бад Заулгау - Германия. Чрез разширяването на тамошното монтажно хале стана възможно самостоятелното изработване на този изключително важен за функцията и качеството на работа на машината компонент.
 
 
През лятото на 2014 бяха представени общо 28 нови модела с работна ширина от 2,60 до 9,10 м, при които вече е интегриран новият брус за косене MAX CUT. Двата косачни механизма DISCO 9200 BUSINESS и 9200 C BUSINESS предлагат професионална комбинация от косачни механизми за големи площи за големи ферми и наемни предприемачи. Косачният механизъм за големи площи DISCO 9200 освен това се предлага и като AUTOSWATHER със събиране на откоса.
Тази година на SIMA за пръв път се дава отличие „Машина на годината“. 19 технически редактори от осем европейски страни дават отличия в 17 категории за най-големите иновации в селскостопанската техника. Тази година награждаването беше организирано от френското списание „Terre-net”. Преди връчването на наградите на стартиралото през 1997 от журналисти на dlv (Deutscher Landwirtschaftsverlag) събитие се организираше на всеки две години на Агритехника. На Агритехника 2015 ще станат ясни победителите в категорията „Машина на 2016 година“.
 
 
Получаване на наградата “Машина на годината” за TUCANO: от ляво: със зелената вратовръзка, Маркус Хьофер (Ръководител Мениджмънт продукция на CLAAS самоходни машини за прибиране на реколтата ООД), Уилауме Фейс (Ръководител Мениджмънт продукция на CLAAS комбайни Франция ООД), Тиери Пандеро (Регионален управител за Западна Европа на групата CLAAS, Управител на CLAAS Франция) и, с червената вратовръзка, Лотар Крисцун, Говорител на Ръководството на концерна CLAAS).
 
 
Получаване на наградата “Машина на годината” за DISCO 9200: от ляво, със зелената вратовръзка, Франсоа-Режи Матьо (Ръководител Продуктов мениджмънт преси и зелена жътва в CLAAS Франция), Ерв Бодюин (Управител Usines CLAAS Франция) и Тиери Пандеро (Регионален управител за Западна Европа на групата CLAAS, Управител на CLAAS Франция)