Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Двуредов прикачен картофокомбайн Grimme показа на полето Тайгър Агри (ВИДЕО)

Двуредов прикачен картофокомбайн Grimme показа на полето Тайгър Агри (ВИДЕО)
Най-големият производител на машини за картофопроизводство Grimme съвместно с ексклузивния си представител за България Тайгър Агри проведе демонстрация  в землището на село Лозен, обл. Пазарджик. Събитието премина при изключително голям интерес от страна на картофопроизводители от цялата страна, които споделиха задоволство от това, че вносителите на селскостопанска техника и в частност Тайгър Агри обръщат все по-голямо внимание на техните  нужди от високопроизводителна техника. 
 

 
На демонстрацията присъства Ян Ипис, Мениджър продажби за Европа в Grimme.  От неговите думи стана ясно, че в България работят над 350-400 машини с марката Grimme, което показва, че машините са добре познати на българските производители. Ян Ипис представи и картофокомбайна SE260, който фермерите наблюдаваха на полето: „Днес наблюдавате пред вас машина от нова генерация  - двуредов прикачен комбайн , модел SE260. Досега в България имаше само едноредови комбайни Grimme. Сега зад вас е двуредовият комбайн, с бункер от 6 тона. Принципът на работа е както при едноредовата машина – офсет прибиране на машините. Почистването на картофите от листа и пръст става чрез  почистващите първа и втора лента. В зависимост от добива на картофите, скоросттта на работа може да бъде регулирана и комбайнът да работи на по бавна или по-висока скорост“. 

 
Картофокомбайнът е оборудван и с инспекционна маса за 6 души, които могат да сепарират в процеса на работа остатъците от  листа и пръст , както и некачествената продукция. От Grimme вижда висок потенциал този картофокомбайн да се наложи на българския пазар и да стане предпочитан сред по-големите стопанства, поради високата си производителност и качество на работа.
 
Димана Страхинова, управител Тайгър Агри сподели: „Това е голяма машина и с много голям капацитет. Ккато чухме тя пребира между 50 и 60 дка, картофи на ден. Оказа се, че интересът е доста голям / без обаче – изрежи го/, което означава , че има вече доста големи картофопроизводители , тоест хора които гледат над 400-500 дка картофи и сега след презентацията говорихме с някои от тях за нови проекти, за това че от едноредови минават на двуредови машини“.

 
Впечатленията си от видяното на полето сподели и Венцислав Каймаканов, председател на Националната асоциация на картофопроизводителите: „За мен е удоволствие, че днес може да видим машина от последно поколение, така необходими за нас и които могат да бъдат ползвани в нашите стопанства. Именно затова колегите са тук да видят докъде сме стигнали и какво ги очаква. Не се ли работи с новата техника, сдаваме нещата.


 
Новата Програма за развитие на селските райони 2014-2020, която вече работи, и по-конкретно частта ѝ за земеделска техника имат фокус специално в зеленчукопроизводството и това дава своето отражение категорична е Димана Страхинова: „Със сигурност тази мярка ще подпомогне много зеленчукопроизводството. Ние не случайно се фокусираме точно там. Всъщност основният фокус на Тайгър Агри е в зеленчукопроизводството, овощарството, лозарството. Като във връзка със зеленчукопроизводството, мога да кажа , че вече имаме 5 проекта с едноредови машини, което е обема на Grimme  за пет години назад. Тези мерки ще рефликтират директно и това ще даде на картофопроизводителите възможност да закупят много по-ефективни машини, много по-надежни и икономични, разбира се.“
 
 
Какви са очакванията за българския пазар и неговото развитие в бъдеще Ян Ипис от Grimme сподели: „В миналото имаме много продадени машини с нашата марка тук в България. Много от тях продължават да работят, но много от тях вече се нуждаят от смяна с по-восокотехнологични машини, като тази която демонстрирахме днес. Така, че кооперирайки се и с  европейските програми , смятаме , че пазарът има голям потенциал и това за нас е една много добра възможност съвместно с нашият представител тук Тайгър Агри. Ние дълго време търсихме специализирана компания с насочен поглед към този сектор и се радваме, че го намерихме в лицето на Тайгър Агри – една вярно млада компания, но с човек в нея в лицето на Димана Страхинова с много опит в този сектор. Така , че нашата експанзия заедно на българския пазар е гарантирана“.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug