ЕК разследва приватизацията на румънската компания Тракторул

  • 396
  • 0
  • Новини
ЕК разследва приватизацията на румънската компания Тракторул

Европейската комисия (ЕК) започва официално разследване, което трябва да покаже дали при приватизацията на румънската компания производител на трактори Тракторул не е оказана държавна помощ, съобщи вчера Комисията.

Европейската комисия има съмнения, че във връзка с продажбата на румънския производител на трактори Тракторул през юли т.г. на компанията Флавус инвестмънтс са нарушени правилата на Европейския съюз за държавните помощи. 

Комисията ще проверява дали има условия, свързани с продажбата, като запазване на предмета на дейност на Тракторул за срок от десет години и даване на приоритет при наемане на бивши работници на Тракторул от компанията купувач, които да са понижили продажната цена. Това би било прието като форма на държавна помощ. 

Тракторул е разположен в Брашов. Заради големи производствени загуби и огромни дългове предприятието се самообяви в ликвидация под контрола на румънската приватизационна агенция. В момента производство в Тракторул няма, информира Европейската комисия.Тракторул - уеб сайт

Снимка: Tractor.BG