Ексел Индъстрист купува Харди

Ексел Индъстрист купува Харди

Производството и бизнесът с пръскачки за растителна защита на Hardi минава в дъщерна компания, която ще работи за фирмите Berthoud, Tecnoma и още няколко по-малки френски компании занимаващи се с производство и търговия на пръскачки. Всичко това е резултат на решението на Exel Industries да купи датския концерн Hardi за 100 млн. евро.

Според Патрик Балу, Изпълнителен директор на Ексел Индъстрис, Харди ще стане част от едно семейство на фирми - производители и търговци на пръскаща растително-защитна техника, но въпреки това всяка от фирмите си запазва своята производствена идентичност и дистрибуционни канали. Идеята на Ексел Индъстрис е да обедини възможностите на тези фирми за завладяване на все по-големи дялове от Европейския и Световен пазар в бранша.

Hardi бяха обявени за продажба още преди 12 месеца, когато досегашния собственик Auriga Industries листна акциите на компанията на Европейските борси. 

Ексел Индъстрис има разработени пазари във Франция, Англия и Северна Америка. На завършилото миналата седмица изложение за селскостопанска техника в Хановер, собствениците на Exel Industries заявиха публично намеренията си да навлязат по-мащабно в Руския и Източноевропейските пазари, които тепърва ще се развиват динамично.

За 2006-а година продажбите на пръскачки от фирмите Berthoud, Tecnoma, Caruelle, Seguip и още няколко по-малки фирми са генерирали общ оборот малко повече от 145 млн. евро, докато само продажбите на Hardi за миналата година са били на стойност 121 млн.евро. Представители на Hardi заявиха, че очакват ръст на продажбите за 2007-а да достигне общ размер на продажбите - 135-136 млн.евро.

Tractor.BG