Експерти съветват бизнеса по Програмата за развитие на селските райони

Експерти съветват бизнеса по Програмата за развитие на селските райони

ПроКредит Банк съвместно със свои партньори организира семинари на тема "Програма за развитие на селските райони. Важности за бизнеса", съобщиха от финансовата институция.

Със серията от семинари, които предстоят в редица български градове, банката се стреми да бъде полезна на малкия и среден бизнес, като му предоставя възможността да се запознае с последните новости, касаещи тази програма на Европейския съюз.
По време на семинарите партньорите на банката - различни консултантски агенции и гост лектори от Държавен фонд "Земеделие", представят същността на Програмата за развитие на селските райони и дават допълнителна информация относно мерките, по които може да се кандидатства към настоящия момент.

Тъй като участието на банкова институция в тези проекти е задължително, ПроКредит Банк от своя страна представя своите продукти и услуги (възможности за финансиране, банкови гаранции, специални сметки, издаване на банкови удостоверения и други документи), от които икономическата общност може да се възползва, кандидатствайки с проекти по програмата.

На 11 март в Пловдив и на 25 март в София бяха организирани първите два семинара на тази тема.

Поради големия интерес към семинарите и актуалността на програмата предстои организирането на нови информационни срещи и в други градове – Дупница и Разград (14 април 2009 г.), Стара Загора (15 април 2009 г.), Хасково (16 април 2009 г.), Бургас и Благоевград (28 април 2009 г.) и Велико Търново (29 април 2009 г.).