Fendt 1000 Vario – иновативен трактор във високия мощностен клас

Fendt 1000 Vario – иновативен трактор във високия мощностен клас

Fendt 1000 Vario е изцяло нов мощен трактор на корпорацията AGCO, с нов мощностен клас 380 - 500 к.с. Тракторът е специално проектиран за продажби в цял свят. За това свидетелстват компактният му дизайн и новата X5 S кабина, както и интегрираната скоростна кутия Fendt Variotronic. Новият Fendt 1000 Vario отговаря на последните европейски изисквания за емисиите Stage 4 /Tier 4 Final, AGCO/. Новата серия трактори Vario 1000 е с иновативен двигател и трансмисия.

 

 

Fendt 1000 Vario е стандартен трактор, който, както всички трактори от Fendt, се отличава с лекота на работа. Серията е с максимална височина от 3.60 м и с тегло без товар 14 тона. В сравнение с конвенционалните дизайни и концепции в клас 500 к.с., Fendt 1000 Vario е значително по-лек, по-маневрен и има по-добра видимост, което го отличава от конкурентните трактори.

 

Fendt 1000 Vario е предназначен за широк спектър от приложения, въпреки че е разработен за работа в тежки терени и достига максимална скорост до 60 км / час.

 

Благодарение на иновационните си големи гуми (диаметър на задната до 2,35 м), заедно с интегрираното регулиране на налягането в гумите чрез системата VarioGrip, се дава възможност за значително увеличаване на теглителната сила, по-добро сцепление и намаляване утъпкването на почвата.

 

Серията Vario 1000 е с изцяло нова кабина Х5, която се отличава драстично от познатата досега кабина на Fendt 800 и 900 Vario и предлага значително повече комфорт на работа и комфортна климатична система. Тапицерията е лесна за почистване.

 

Поради размера на Fendt 1000 Vario, страничните и предното му прозорци са намалени с още 80 мм за оптимална видимост, чувство за простор и хладилна жабка. Вратата на оператора е с 85 мм по-широка. Също така за по-голям комфорт има регулируема по височина на гумите и шофьора стълба за качване.

 

Тракторът е оборудван с мощно ярко осветление за работа през нощта.

 

Мощната климатична система е с двойни вентилатори и 16 въздушни дюзи (12 от тях са монтирани в кормилната конзола). Те създават приятен климат и се осигурява перфектен комфорт в кабината. Серията предлага подгряване на предното стъкло за ясна видимост, 300 ° Във всяка чистачка има вградена пръскаща дюза.

 

 

Като опция се предлага кожена седалка с отопление и активен контрол на климатичната система. Новата пътническа седалка може да се използва като сгъваема маса и има скоба за монтиране на документи.

 

Fendt 1000 Vario ще се предлага в четири различни енергийни конфигурации: Fendt 1038 Vario (380 к.с.), Fendt 1042 Vario (420 к.с.), Fendt 1046 Vario (460 к.с.) и флагмена Fendt 1050 Vario с максимална мощност от 500 к.с. (до ECE R24).

 

Интересно при новата серия трактори на Fendt е, че са оборудвани с новите Common Rail двигатели МАN. Най-големият трактор от новата серия – Fendt 1050 Vario, с мощност 500 к.с. е оборудван с 12.4-литров, 6-цилиндров двигател. Той се отличава със своята изключително тиха работа и висока резервна мощност. Инжекционната система под висока налягане осигурява динамичност и бърза реакция в различните скоростни диапазони, като същевременно запазва високи нива на икономичност.

 

Валът за отвеждане на мощност е директно свързан със скоростната кутия и се управлява от новата електронна система ТМS. Тя автоматично синхронизира натоварването между двигател, трансмисия и ВОМ. Благодарение на тази система тракторът се движи с оптималната за натоварването му в реално време скорост.

 

Новата серия Fendt 1000 Vario е оборудвана с редица системи за безопасност. В зависимост от регламентите в отделните държави, максималната скорост може да бъде ограничена до 40, 50 или 60 км / час. Някои от новостите при безопасността на този трактор са: по-здраво срещу преобръщане шаси, независимо окачване, двойни дискови спирачки, система за асистенция при намаляване на скоростта, както и новата система за контрол на сцеплението.

 

Новата серия трактори Fendt 1000 Vario включва хидравлична система с висок капацитет, която се управлява от две мощни независими, аксиално-бутални помпи. Интервалът за сервизната поддръжка на хидравличната система е увеличен до 2 000 моточаса, което също намалява оперативните разходи.

 

При новата серия трактори Fendt 1000 Vario маслото за хидравличната система и трансмисията идват от отделни източници и не се смесват. Това гарантира активни защита на скоростната кутия и възможност за употреба на био масла за хидравличната система. Раменете на триточковата навесна система могат да бъдат позиционирани автоматично от кабината на трактора на желаната височина при паркиране, което е допълнително удобство за оператора – така не се налагане слизане и ръчно регулиране, както е при повечето трактори.

 

Тракторът Fendt 1000 Vario ще излезе на пазара на земеделска техника в средата на 2015 година.