Fendt предлага на пазара гуми, които променят налягането си при движение

Fendt предлага на пазара гуми, които променят налягането си при движение

Eдна от водещите немски компании в производството на селскостопанска техника – Fendt вече предлага на пазара гуми, които променят налягането си при движение.

Системата за контрол и промяна на налягането в гумите по време на движение е поставена в тракторите Fendt от серията 900. Очаква се до края на 2010 г. с нея да бъдат оборудвани и тракторите от по-нисък клас.

Toва е първата фабрично поставяна система за контрол на налягането, напълно интегрирана в таблото за управление на машината, обясняват от Fendt.

Промяната на налягането изисква от оператора само натискането на един бутон във Vario терминала в кабината на трактора. Налягането намалява със скорост 1 бар за две минути и се повишава с 1 бар за седем минути.

Новата система позволява управление на трактора с оптимално налягане на гумите. На пътя машината е по-стабилна, гумите се износват по-бавно, а на полето – при намалено налягане – се избягва потъването и бyксуването на трактора, както и образуването на дълбоки коловози. С това се постига и до 10% по-нисък разход на гориво, категорични са производителите от Fendt.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!