Fendt пусна в производство новите серии на тракторите 200 и 800

Fendt пусна в производство новите серии на тракторите 200 и 800

Пускайки на пазара новите серии трактори 200 и 800, Fendt цели да повиши през 2010 година пазарния си дял в продажбите на трактори, като предложи на клиентите си нови и още по-качествени и икономични машини, обявиха от фирмата-производител.

Тракторите Fendt 200 се предлагат с Vario трансмисия, благодарение на която са изключително ефективни и удобни за работа в стопанствата. Компактната им конструкция гарантира безопасна работа дори във високопланинските райони.

Центърът на тежестта е нисък, предната рама добре подсилена,  гумите – широки.  Съвкупността от тези фактори осигуряв отлична стабилност на машината. В същото време малката тежест на трактора и големия ъгъл на завиване правят 200 Vario идеален за почвообработващи операции, включително и в хълмисти терени.

Fendt 200 имат 3-цилиндров водноохлаждащ Sisu power двигател. С обем от 3,3 литра, двигателят позволява мощност на тракторите от 70 до 110 к.с. Двигателят е оборудван с независеща от скоростта Common Rail инжекционна система под високо налягане и пълен електронен контрол.

Ускорението на тракторите е 0 до 40 км/час само за 7 секунди. Системата за управление на трактора (Tractor Management System – TMS) осигурява по-добър контрол върху двигателя и трансмисията, което води до намалена консумация на гориво.

Тракторите от серията 800 са с мощност над 200 к.с. Диапазонът на машините се разшири с пет нови модела от 200 к.с. до 280 к.с. Максималната скорост от 60 km/h. Тази гама комбинира компактността на 820 – най-продаваният  в момента модел, с мощността, кабината и трансмисията на серията 900.

6-цилиндровият 6.06-литров двигател Deutz има въртящ момент 1210Nm при 1900 оборота в минута на коляновия вал и благодарение на това разходът на гориво се намалява с 5% в сравнение с другите двигатели.

Vario трансмисията, използвана при новите модели 800, има допълнителна помпа, за да достигне максималната скорост от 60 км/час. Това двойно разположение на помпата до сега се използваше само при сериите 900, а сега се комбинира с нова задна ос и двойни дискови спирачки.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!