Fendt със златен медал на Агритехника 2011 за радио-управляем трактор

Fendt със златен медал на Агритехника 2011 за радио-управляем трактор

 

Немския производител на трактори - FENDT, част от световната корпорация AGCO, ще получи златен медал на изложението Агритехника 2011 в Хановер, Германия, се съобщава в писмо на корпорацията, изпратено специално до Трактор.БГ.

 

Престижната награда е за иновационна технология, чрез която трактор се движи и работи самостоятелно, без да се управлява от тракторист. За първи път на фермерите се предлага технология, според която трактор се движи самостоятелно зад друг управляван от оператор трактор.

 

Двата трактора комуникират помежду си чрез радио и високотехнологична прецизна хидравлична система за GPS управление на кормилото ( Guide Connect “Electronic Drawbar” ).

 

Тракториста, който е във водещия трактор има монитор, на който следи работата и функциите на двата трактора и дистанционно може да задава команди на трактора, който се движи зад него чрез радиоуправление.

 

Едно от предимствата на тази иновативна система, което от FENDT изтъкват е, че по този начин се увеличава производителността на тракториста, който може да работи с 2 по-малки трактор, вместо с един голям, което ще доведе до по-малко утъпкване на почвата.

 

В тазгодишното издание на най-голямото Световно изложение за селскостопанска техника - Агритехника 2011 в Хановер, Германия ще бъде връчен само още един златен медал. Той е също на немски производител и отива при компанията KRONE, която произвежда силажокомбайни и балирвоачки. Медалът за KRONE е за нова система, която опакова рулонни бали с фолио.

 

Gold Medal Agritehnika 2011

 

© 2011 Трактор.БГ

Позоваването на източник "Трактор.БГ" е задължително !