Fendt задава нов стандарт за мощността при универсалната си серия трактори 800

Fendt задава нов стандарт за мощността при универсалната си серия трактори 800

Универсалната нова серия трактори Fendt 800 са проектирани да помагат в извършването на всяка задача във фермата. Fendt представя ново поколение технологии, нов стандарт за мощността. Маневреност, гъвкавост и удобство правят работата по-лесна и ефективна.

Представена на американското изложение AGCONNECT Expo 2011, провело се наскоро, новата серия 800 продължава традицията на Fendt в съчетаването на технология и прецизност в производството на трактори. Петте изцяло нови модели са с максимална мощност до 280 к.с. и максимална транспортна скорост от 40 км/ч. Тракторите са с предна и задна навесни системи с мощна хидравлика, изцяло нова Variotronic електронна система за управление, както и напълно нов дизайн на кабината за максимално удобство и комфорт на оператора.

Новата серия предлага повишена мощност и тегло, в комбинация с технически характеристики и гъвкавост, които позволяват да се извършват повече работни операции само с един трактор. Максималната мощност при серията варира от 200 до 280 к.с. Всеки от новите трактори е оборудван с двигател Deutz, 6, 06 л, 4 клапана, 6 цилиндъра. Инжекционната комън рейл система с високо налягане предоставя отлична гoривна ефективност. Тракторите работят, разбира се, с представената за първи път на пазара от AGCO, селективна каталитична редукция за намаляване емисиите на азотни окиси и прахови частици. Тракторите Fendt 800 са оборудвани с безстепенната Vario трансмисия (CVT), която предвижда икономия на гориво до 5 % повече, отколкото при предишните модели.

Предлаганото само от Fendt, изцяло ново Variotronic електронно управление, обединява всички функции на трактора в едно. Това дава достъп на оператора до всички контролни функции с използването на 10, 4 инчовия терминал Varioterminal. Той може да възпроизвежда до 4 приложения едновременно. За стандартните нужди в земеделието Fendt предлага 7 инчов терминал, който предоставя същото интуитивно меню и практична сензорна технология.

Удобно организираният десен подлакътник позволява на оператора да направи всички корекции и настройки, които са му необходими. За управлението на трактора, операторът използва мултифункционален джойстик, който значително улеснява работата на оператора  като намалява движението на ръката му.

Дизайнът на кабината предоставя новаторско измерение на комфорта. Автоматичната климатична система осигурява допълнително удобство за оператора през лятото, а за студените зимни дни седалката се затопля.


© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!