Фермер 2000 представи възможностите на сеялки KURT и KINZE на полева презентация

Фермер 2000 представи възможностите на сеялки KURT и KINZE на полева презентация

 

Фермер 2000 организира полева презентация под наслов: „Сеитба в тежки условия" в землището на община Първомай, където  бяха представени възможностите на висококачествените машини, с брандовете Massey Ferguson, KINZE, KURT, Farmet и Miller, предлагани от компанията на българския пазар.  

Полевата презентация стартира с работа на компактор Diskomat 5 на чешката фирма Farmet на напълно необработена почва. Farmet Diskomat 5  се отличава със стоманена рама, която позволява пропускливост на растителните остатъци, хидравлично регулируеми дефлектори, ресорна защита на всеки диск и двуметров гумен валяк.

Представени бяха тракторите Massey Ferguson модели MF 5440, MF 8670, MF 7620, които се отличават с изключителна здравина и икономичност. Един от акцентите на демонстрацията беше американската сеялка за пролетни култури KINZE 3500 , лидер  на американския пазар. Предлага се в конфигурации от 6- и 8- реда с вакуум или механични измервателни уреди.

Тази сеялка подготвя почвата много добре и при много тежки условия. Тя се доказа на пазара с три неща: точност, ефективност и надеждност. Точност, защото това е единствената сеялка, която отчита с точност още при отсяването на първото семе, точност при посяването на семената в дълбочина. Сеялката отчита разстоянието между тях, като при разлика от 97-98%, веднага се сигнализира на оператора, за да може той да регулира работните органи. Другото преимущество за тази сеялка е, че тя може да сее при изкючително тежки условия. Тя е изключително тежка, отпред има обработващи органи, които подготвят много добре почвата, почистват браздата, което е гаранция за посяването на семето. Разположените отпред дискове разчистват буците, разбиват дори и камъните, което предоставя възможност семето да се засее точно и да добие много добра плътност с почвата. В крайна сметка кое е най-важното за сеитбата?! Най-важното за сеитбата е да поникнат всички семена едновременно. Именно това се гранантира с сеялката Kinze, посочи г-жа Димана Страхинова - изпълнителен директор на Фермер 2000

Другата сеялка, на която Фермер 2000 акцентира, е пневматичната сеялка за пролетници KURT, която се характеризира с висока презицзност при сеитба. Здравата й конструкция осигурява стабилен режим на засяване. Подходяща е за слънчоглед, царевица, захарно цвекло,  памук, тиквени семки, фъстъци, соя, грах, нахут, боб, пъпеши, дини, домати, чушки, краставици, фасул, сорго, метла и копър.

Пред Фермер.БГ Димана Страхинова сподели, че тази презентация символизира доброто партньорство на компанията с големите фермери, каквито са Вимпром Пещера.

Като цяло мога да кажа, сеитбата, която направихме беше символ на доверието, което изградихме при големите фермери. Такъв партньор са Винпром Пещера, които обработват над 100 хил. дка, а това доверие се гради трудно. Гради се първо с надеждни машини, доказани машини, после се гради с доверие в хората, които консултират клиентите ни, защото е много важно да се използва правилната техника. В България почвите са различни и се обработват по различен начин. И на трето, но не последно място, това е сервизът на Фермер 2000 -  изключително професионален сервиз, който реагира навреме, 24 часа в денонощието.

След сеитбата беше демонстрирана американската самоходна пръскачка Miller Nitro 5215.   Широкият избор от мощности, резервоари и опции осигуряват максимална производителност на ден.  Просветът от 1,83 м и предните щанги дават възможност за много добра видимост на оператора. Пръскачката Miller Nitro 5215 притежава отлична маневреност с радиус на завъртане 4.6 м.  Възможността за смяна на навесното оборудване увеличава многократно производителността и функционалността й.

По повод 20-та си годишнина фирма Фермер 2000 стартира томбола, в която имат възможност да се включат всички клиенти, закупили техника на Massey Ferguson.

Това отново е свъразно с желанието на Фермер 2000 да покаже на своите лоялни клиенти готовността да работим  заедно в дългосрочен план, разказа г-жа Страхинова. Тракторът, който ще се разиграе струва 60 хил евро. Всички закупили техника на Massey Ferguson, без значение дали е трактор, дали е комбайн, балировачка, ще имат възможност да участват. Печелившият ще бъде изтеглен в края на годината, така че реално до 31-ви декември всеки, който закупи техника на Massey Ferguson,  ще има възможност да участва в томболата. Жребият ще бъде изтеглен в присъствието на нотариус и адвокат, така че фермерите могат да бъдат сигурни, че томболата която организираме не е от тези томболи, в които предварително се знае кой ще спечели. А най-новата серия при тракторите Massey Ferguson 5610 - е изключително икономична, благодарение на  SISU Power двигателите и Power Shift трансмисията, с 24-скорости. Това е една много съвременна машина, която може да се използва и при пролетни, и при есенни обработки, мултифункционална и при лозари, и при овощари и при животновъди. Затова сме избрали този трактор, който може да бъде награда за всеки един, който ще участва,  

През тази юбилейна за Фермер 2000 година, предстои още:
20 години, 20 демонстрации  с 20 нови машини. Показахме много нови машини, които за пръв път представяме. Правихме 5 демонстрации при пролетната кампания, сега през юни ще демонстрираме жътва на пшеница, след което ще покажем  стърнищните култиватори на американската компания Sunflower и отново през месец август ще правим подготовка на сеитба като имаме изненада със сеялка за есенници на чешката фирма Farmet. Цялата тази кампания е свързана с много промоции, с много добри цени, които и нашите чуждестранни партньори дадоха в знак на това дългогодишно партньорство, така че фермерите наистина ще могат да се възползвт от това, посочи още Димана Страхинова.

© 2013 : ТЕКСТ, СНИМКИ и ВИДЕО - Трактор.БГ. Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!