Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Фермери от България видяха как се произвеждат комбайните LAVERDA

Фермери от България видяха как се произвеждат комбайните LAVERDA

българското знаме посрещна нашите фермери в завода на AGCO - Laverda в Бреганце, Италия

В края на месец октомври Трактор.БГ, заедно с група фермери от България посетиха завода на италианския производител на комбайни Лаверда ( LAVERDA ) в Италия по покана на фирма Оптиком. В красивото италианско градче Бреганце в Северна Италия, заводът на Laverda се разпростира на 22 хектара, от които 60 000 кв. м покрита площ и в него се произвеждат годишно 1500 комбайна.

 

Фермерите имаха възможност да се запознаят с историята на марката Laverda и нейното развитие през годините, както и да видят самия производствения процес.

На специална презентация организирана от Laverda за българските фермери бяха представени в аванс новата серия при комбайните Laverda M400. Тя е представена в два модела Laverda M410 Advanced и M400 Advanced, които ще бъдат показани и на тазгодишното световно изложение за селскостопанска техника в Хановер - Агритехника 2011.

 

В новата серия Laverda М 400, италианският производител изненада фермерите с много нововъведения и подобрения:


Нов динамичен дизайн,
Нов по-икономичен двигател - SISU Power, отговарящ на новите норми EURO ІV. Покриването на нормите става, чрез каталитичен катализатор плюс селективен катализатор, което от своя страна води до по-нисък разход на гориво, поради по-оптималното впръскване на горивото.
Нова хидравлична трансмисия,
Увеличен обем на шнека,
Увеличен ъгъл на овършаване на 120 градуса.

 

Моделите от тази серия са оборудвани с борд компютър с тъч скрийн дисплей, чрез който операторът на машината управлява всички работни процеси. Системата има и други важни функции, а именно известяване при открит проблем в машината и възможност за проверка на всички системи на комбайна - проверка на охлаждане, масло и т.н. От Лаверда подчертаха, че новият монитор повишава значително продуктивността на комбайна, тъй като операторът може много по-лесно да работи с комбайна и е изключително полезен на фермерите в тежките месеци на усилена жътвена кампания.

 

Обновената кабина е с увеличена видимост. От компанията са направили и нововъведения при хедера, който разполага със системата GSAX за автоматично нивелиране на хедера по време на жътва, като също така има и система за странично плаване при жътва.

 

За по-малките стопанства от Laverda представиха на фермерите и също обновената серия М 300, която е в две версии: М300 - модели без втори барабан и без приемен битер и M300MCS, с втори сепариращ барабан, който допълнително отделя зърното от сламата и така повишава ефективността на сламотръсите. Това е един по опростен комбайн, с който също можем да свършим добре работата си, само че обикновено с по-малка скорост и разбира се на много по-ниска цена на самата машина.

След подробната презентация на комбайните Laverda, фермерите проследиха целия производствен процес на комбайните. От завода са горди именно с това, че над 80% от компонентите на машините се произвеждат на място от парче метал, което гарантира високото качество на отделните компоненти на машините.

Оборудвани с четири високотехнологични лазера, всяка част бива изработвана прецизно и качествено, като всеки компонент минава задължителен контрол на качеството. Конвейрът, където се сглобяват готовите вече компонети на комбайните, изключително впечатли фермерите и те се увериха, че при комбайните Laverda няма компромис с качеството и сигурността. Всеки готов комбайн минава задължителен тест на всички отделни части преди да бъде изведен от завода.

 

Обиколката завърши именно в сервизния център, където фермерите видяха автоматизираните кули за резервни части и системата за обслужване на клиенти, която стана ясно работи безупречно.

 

Любезните домакини от Лаверда посрещнаха българската група с българското знаме, закачено редом с италианското и ни изпратиха с чаша хубаво италианско червено вино и италианска паста, а българските фермери се убедиха на място, че това един от най-важните и стратегически заводи на концерна AGCO, в който качеството на производството и добрият сервиз е издигнат на първо място. Именно тук компанията е обособила и своя център по усъвършенстване производството на комбайни и произвежда четирите марки, които притежава. Скоро се очаква да отвори врати и новият клиентски център в който ще са обособени зали за срещи и презентации, както и музейна експозиция.

 

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug