Фермерите се преориентират все повече към европейски трактори

Фермерите се преориентират все повече към европейски трактори

В последните месеци, от страна на родните фермери се наблюдава все по-засилено търсене на качествени селскостопански трактори, произведени в Европейския съюз. Новата преориентация на селскостопанските производители, които традиционно са купували руски трактори - Беларус МТЗ или пък българските им събратя Болгар, се дължи на няколко фактора. Първият е свързан с високите стандарти на ЕС за селскостопанска техника, а именно тракторите да отговарят на екологичните норми и безопасност / в противен случай в други западни страни се заплащат повече годишни налози върху техниката/. 

Вторият по значимост фактор е повишената покупателна способност на родните фермери, които чрез закупуването на висококачествена европейска техника, повишават и своята производителност и оттам конкурентноспособност. Не на последно място за избора на модерен европейски трактор е и желанието на фермерите да работят в приятна работна среда, с екстри в кабината на трактора.

В потвърждение на гореспоменатите факти е и покупката на зърнопроизводителя - г-н Александър Димашки от село Долни Луковит, обл.Плевен. Фермерът обработва 8000 декара земя и решил да обнови стопанството си с нови трактори. Когато отишъл в базата на фирма "Бултрекс" в град Левски да закупи трактори Беларус, започнал да оглежда новите Pronar 82 SA. След експертна консултация с техническите специалисти на фирмата, фермерът оценил предимствата на Пронар и закупил 3 броя от Европейските трактори.

Промоционалната коледна цена на Pronar 82 SA е 43 500 лв./без ДДС / за модела с прав преден мост, 2 цилиндъра на навеса и климатик.