Финансова инжекция от 53,1 млрд. евро получават европейските фермери

Финансова инжекция от 53,1 млрд. евро получават европейските фермери

 

 

53,1 млрд. евро са заделени за развитие на европейското земеделие през 2022 г. по линия на Общата селскостопанска политика (ОСП). Неформалното политическо споразумение е постигнато от Европейския парламент (ЕП) и Съвета на Европейския съюз, съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия (ЕК).

 

По отношение на годишния бюджет на ЕС за 2022 г. споразумението е за поети задължения в размер на 169,5 млрд. евро и за плащания от 170,6 млрд. евро. Неговото официално гласуване в пленарна зала е планирано за 24 ноември 2021 г.

 

Бюджет на ЕС за 2022 г. в милиони евро

 

 

Успоредно с годишния бюджет за 2022 г. държавите от ЕС ще продължават да разчитат на подкрепа от инструмента за възстановяване NextGenerationEU, в основата на който стои Механизмът за възстановяване и устойчивост.

 

Комисията вече даде положителни оценки на плановете за възстановяване и устойчивост на 22 държави членки. Впоследствие Съветът одобри всяка от тези оценки. Досега Комисията е отпуснала 52,3 млрд. евро под формата на плащания по предварително финансиране на 17 държави членки.

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: Гледай напред" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от програма IMCAP на ЕС.

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg

 

Добави коментар