Гари Колaр (AGCO): Българският пазар е стратегически за продажбите на AGCO

Гари Колaр (AGCO): Българският пазар е стратегически за продажбите на AGCO

Българският пазар е изключително важен и стратегически за продажбите на AGCO, съобщи пред Трактор.БГ Гари Колър (Gary Collar), старши вицепрезидент на AGCO и генерален мениджър за Европа, Африка, Средния Изток, Австралия и Нова Зеландия.

Страната ви има традиции в земеделското производство, имате достатъчно количество вода и плодородни почви, произвеждате качествено зърно и следователно се нуждаете от високотехнологично производство, коментира още Колър. В същото време той не пропусна да отбележи, че страната има много необработваеми площи, които са огромен потенциал за развитието на икономиката и именно чрез високотехнологични обработки, те могат да се превърнат в обработваеми и икономически значими за страната.

Американският концерн AGCO – производител на световните марки трактори Challenger, Fendt, Massey Ferguson и Valtra усилено работи по подобряване на екологичната работа на машините си. Това се налага във връзка с високите екоизисквания за изгорелите газове EURO Tier 4, каза още Гари Колър.

Мениджърът от AGCO съобщи още, че до края на годината европейските и българските земеделци могат да очакват редица новости при тракторите, комбайните, пръскачките, произвеждани от американския концерн.

Както Трактор.БГ вече писа, наскоро Challanger представи последните новости за европейския пазар на мащабна демонстрация в немския град Хале – гумено-верижните трактори Challenger МТ 700 C и 800 C, самоходната пръскачка RoGator от серията 600 и новия модел торачка TerraGator 8333.

Fendt също има няколко интересени нови продукта, които ще излязат скоро на пазара. Производството на новите серии Fendt 8000 ще започне преди края на тази година и много от машините ще пристигнат и в България за нуждите на вашите стопанства, заяви Гари Коллър.

Massey Ferguson също ще продължи да разширява гамата от трактори, които предлага, като няма да изневери на модернистичния си стил в цялата гама от най-малките трактори до тези с мощност 370 к.с. Редица подорения ще има и при тракторите Valtra, които също намират много добра реализиация на българския пазар, коментира Гари Колър.

По информация на старши вицепрезидента на AGCO концернът работи в над 140 страни в целия свят и има годишен оборот от 6,5 милиарда долара.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!