Годишна полева презентация на машини организира Универсал НВГ в Долна Оряховица

Годишна полева презентация на машини организира Универсал НВГ в Долна Оряховица

Годишна полева презентация на селскостопанска техника ще направи фирма "Универсал НВГ" утре /22 Юни/.Фирмата е дилър на Claas, а освен това разполага с лицензиран сервиз и богата наличност от резервни части и консумативи за трактори и комбайни Claas.

Домакините от "Универсал НВГ", също занимаващи се със зърнопроизводство, канят всички земеделски производители, които се вълнуват от предлаганите от тях марки да присъстват на полето до базата в Долна Оряховица от 9.00 ч.

Според програмата първо ще бъде демонтрирана жътва с комбайните на Claas - Lexion 600, Lexion 580, Tucano 480 с ротори. На събитието ще бъде представена и нова сеялка от AMAZONE - Cayena за есенна сеитба. Заедно с това събралите се фермери ще видят и пълната гама пръскачки и торачки на AMAZONE.

Ще бъдат показани в действие и автопилот системите и навигации за прецизно земеделие на Müller Elektronik и Reichhardt. Те увеличават производителността на машините до 7 % като спестяват време, гориво и препарати.

След жътвата, демонстрацията ще продължи със сеитба на царевица именно с автопилот системите и прецизните навигации. Специален гост на събитието ще бъде доц.д-р Костадин Костов -  Завеждащ секция по „Селекция на зърнено житните култури”, ДЗИ- Ген. Тошево, който ще представи няколко нови сорта пшеница.