Great Plains придоби акциите на Simba International

Great Plains придоби акциите на Simba International

Английският производител на комбинирани многооперационни почвообработващи машини Simba International беше закупен от американския производител на сеялки Great Plains Mfg. Сделката беше финализирана преди две седмици, когато Great Plains придоби 100% от акциите на Simba.

Споразумението, изглежда предлага предимства и за двете страни. Базираната в Канзас компания Great Plains получава английска фабрика в Линкълншир (Lincolnshire), от което може да разшири дейността си на територията на целия Европейски континент.

Продуктите на фирмата вече се предлагат в Украйна, Южна Русия и България. По същия начин, за Simba сделката предоставя достъп до пазара за селскостопанско оборудване в Северна Америка.

В изявление, разпространено от новоназначения изпълнителен директор на Simba, Guy Leversha, основната цел на двете компании e да „предложим в цяла Европа широка гама почвообработваща техника – за оран, сеитба и всякакъв вид почвообработки”. И двете компании развиват активна дейност и в други страни по света.

Simba International в момента разполага с екип от 87 души в английския град Слийфорд (Sleaford). Ключовите страни, където компанията има партньори и реализира продуктите си са Англия, Франция, Дания, Унгария, Литва, Чехия, България, Австралия и Нова Зеландия.

Официалният представител на Simba за България е фирма Варекс ООД. Американската компания Great Plains също е позната на българския пазар. Сеялките и почвообработващата техника на производителя се предлагат от добричката фирма СД „Стойчеви”.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Tрактор.БГ е задължително!