HORSCH показа иновации в растителната защита

Пръскачките Leeb предлагат изключителна гъвкавост по отношение на оборудване и параметри

HORSCH показа иновации в растителната защита

Мероприятията за растителна защита са изключително важна част при производството на селскостопанска продукция. Всяка грешка коства не само моменти финансови загуби, но и пропуснати бъдещи печалби. Наред с избора на правилния препарат, също толкова важен, е и изборът на подходяща техника, с помощта на която той да достигне до целта.

 

Ново поколение сеялки HORSCH Maestro – високо качество на сеитба и безупречна точност

 

За да отговори максимално на различните нужди на земеделците, немският лидер в производството на селскостопанска техника HORSCH, не спира да поставя нови стандарти и да предлага широк спектър от подобрения при самоходни и прикачни пръскачки Leeb.

 

Гъвкавост

Пръскачките Leeb предлагат изключителна гъвкавост по отношение на оборудване и параметри - различен капацитет и материал на резервоара, работна ширина на щангите, работна височина, производителност на помпата, извършване на секционен контрол, избор на частични ширини и др.

Предлагат се различни системи за непрекъснато вътрешно почистване Eco/Eco ProfiClean/CCS и CCS Pro (ContinuousCleaningSystem) с карданно задвижвана бутално мембранна помпа или хидравлично (Load Sensing) задвижвана центробежна помпа.

Налице са също така разнообразни комбинации от дюзодържатели и голямо разнообразие от дюзи на различни производители.  

 

Максимална прецизност

Геометрията на паралелограма на прикачните пръскачки Leeb е така замислена, че щангите да са в близост до оста. Чрез автоматичното управление на щангите BoomControl се постига постоянно отстояние от обекта на опръскване и перфектно обливане на растенията. Окачването, макар и с лека конструкция не се усуква, което е отлична предпоставка за  малки отвявания.  

 

Високо ниво на сигурност

Всички компоненти на пръскачките на HORSCH се отличават с високо качество, което гарантира надеждност при работа и ефективно пръскане без загуби. 

 

 

Пръскачките разполагат с големи гуми, щадящо растенията гладко дъно и непрекъснато вътрешно измиване.

 

 

Иновативна LED технология с автоматично почистване се грижи за оптимален контрол по време на пръскането през цялото денонощие. Дюзите са защитени срещу механични повреди и вятър, като се образува конична форма на разтвора при пръскане. В щангите също така е интегрирана защита от претоварване.

 

При прикачна техника Leeb LT и Leeb GS контролът на налягане на гумите се осъществява от автоматичната система ADAPTED TYRE PRESSURE CONTROL (ATP Control), свързана чрез терминал ISOBUS в кабината на трактора. Тази иновация минимизира утъпкването на почвата по времето на извършванията на пръсканията.

 

Шасито е специално проектирано за максимална защита на третираните култури. Дъното на машините е гладко, без ъгли и ръбове. Прикачните пръскачки Leeb LT и Leeb GS са оборудвани с хидравлично сгъваем и напълно облечен опорен крак.

 

Интуитивно управление

 

За удобство на земеделците управлението на Leeb е възможно чрез множество чужди терминали и джойстикове или чрез мултифункционален лост на трактора.

 

Самоходни пръскачки Leeb VN/VL

 

 

Самоходните пръскачки HORSCH Leeb VN/VL са надградили предходния модел самоходни пръскачки HORSCH LEEB PT. Машините могат да се регулират както във височина – от 1,60 до 2,00 м, така и на ширина в зависимост от гумите. Така пръскачките могат да се използват и при високостеблени култури, като царевица и слънчоглед. Ширината на колеята може да се регулира ръчно или по хидравличен път.

 

Изнесената напред кабина заедно с паралелограмно окачените щанги са гаранция за оптимално разпределение на тежестта – както на шосето, така и на полето. Това разположение позволява поместването на резервоар с обем до 8 000 литра, като гарантира голяма стабилност при движение при разпределение на тежестта 50 : 50. При шасито ComfortDriveFlex всяко колело е със самостоятелно окачване. По този начин комфортът при шофиране е подобен на този на автомобил. Хидропневматичните амортисьори на всяко колело автоматично регулират нивото на машината спрямо терена. Това допринася за изключителен комфорт на шофиране и подпомага положително управлението на щангите. Плавното движение на машината улеснява балансираното водене на щангите дори и при високи скорости и неравни терени.

 

 

Вместимостта на резервоарите е 5000, 6000 литра и 8000 литра от полиетилен или неръждаема стомана. Доказалата се конструкция на щангите е до 45 метра. Възможен е избор на до 42 частични ширини.

 

Новите модели самоходни пръскачки Leeb VN/VL са оборудвани с нов 6,7-литров шестцилиндров FPT турбо двигател с въздушно охлаждане и степен 5 за емисии на отработените газове. Системата Common-Rail убеждава с впечатляваща мощност от макс. 230 KW / 310 к.с. Благодарение на по-големите мотори на колелата на задния мост и съответната по-висока мощност на задвижване, самоходните пръскачки Leeb лесно преодоляват всеки терен. Управлението е електрохидравлично за четирите колела, задвижването е безстепенно хидростатично с изцяло разработена от HORSCH интелигентна система на управление PowerGear, която позволява скорости до 32 км/ч на полето и до 50 км/ч на шосето.

 

На разположение са две версии на предавките в зависимост от областта на приложение:

– Серийно PowerGear с мощно задвижване дори при стръмни терени;
– Задвижване HighPowerGear за по-голям въртящ момент на колелата и максимални изисквания на полето;

Мощността на помпата е 1 000 л/ мин. Измиването на резервоара става изцяло автоматично посредством системата CCS Pro (ContinuousCleaningSystem).

 

Управлението на щангите е поверено на уникалната, отличена с много награди система BoomControl. Тя позволява абсолютно стабилно водене на щангите дори и при висока работна скорост и неравности на терена.

 

 

Лесно, сигурно и комфортно управление на функциите на Leeb VN/VL бе задачата, която трябваше да бъде решена при конструиране на новия ергономичен лост ErgoControl за управление с вградени бутони за най-важните функции за пръскане, контрол на скоростта и управление в края на блока.

 

 

Новата кабина отговаря на изискванията за защита на водача от прах, аерозоли и газове, категория 4. Тя е оборудвана с премиум комфортна седалка с пневматично окачване, мощен автоматичен климатик с отопление, електрическо регулируемо и отопляемо външно огледало, DAB радио с Bluetooth интерфейс, пасажерска седалка и множество отделения за съхранение и хладилно отделение.

 

Навесна пръскачка Leeb CS

 

 

Няма в света друг производител на земеделска техника освен Horsch, който да покрива пълната гама пръскачки – самоходни, прикачни, а вече и навесни. Сред новостите е и тяхната първа навесна пръскачка. С Leeb CS компанията демонстрира постиженията на конструкторите по отношение на компактност, техническо изпълнение и лесна употреба. Прикачването става бързо и лесно. Машината е с работни ширини от 15 до 30 метра, а земеделците имат избор измежду 1400, 1800 и 2200-литров резервоар.

 

По отношение на воденето на щангите, от Horsch залагат на системата BoomControl за автоматично водене на щангите и поддържане на точната, възможно най-ниска, работна височина и при висока скорост. Оборудвана е с уникалните за марката пулсиращи дюзи.

 

Leeb LT в детайли

 

 

Прикачните пръскачки Leeb LT се предлагат с 4 000, 5 000 и 6 000 литров полиетиленов резервоар за разтвор. Резервоарът е с конична геометрия за по-малко разплискване на течността. Horsch Leeb LT е със серийно центробежна помпа – 600 л/мин за пръскане и допълнителна бутално мембранна помпа за помощ при пълнене и при циркулационно вътрешно измиване.

 

Този модел пръскачки стои в центъра на иновациите, благодарение на патентованото управление на щангите BoomControl ECO / Pro и Pro Plus и разпределението на дюзите на 25 см. Така опръскването на близко разстояние и при висока работна скорост е безкомпромисно. Окачването на щангите е  конструирано на паралелограм – с хидравлични амортисьори. Позицията на щангите остава мека и спокойна дори и при неравни терени.

 

Стандартното, както и допълнителното оборудване се адаптират индивидуално. Стандартният CSS вариант включва: механични кранове за всмукателна и напорна страна с електрически индикатор за нивото на пълнене и циркулационно вътрешно измиване.

 

Вариант на оборудване CCS Pro включва модерна електроника с HORSCH-софтуер, пригодена за растително защитна дейност. Всмукателната и напорна страна са оборудвани с електрически кранове за комфортно обслужване.

 

Като допълнително оборудването CCS Pro предлага множество програми за измиване, както например: измиване на щангите, което удобно се управлява от кабината на трактора. Собствената ISOBUS концепция на HORSCH с много иновативни и практични функции облекчава обслужването, управлението и контрола на техниката.

 

При тази прикачна техника контролът на налягане на гумите се осъществява от система свързана чрез терминал ISOBUS в кабината на трактора. Тази иновация минимизира утъпкването на почвата по времето на извършванията на пръсканията.

Пръскачките се предлагат в дванадесет различни конфигурации от дюзи. Предлага се опционално и автоматично превключване между нивата на дюзите (AutoSelect).

 

Предлагат се щанги с работни ширини от 18  до 45 метра с различни варианти на сгъване, което ги прави подходяща техника за всякакъв вид стопанство.

 

Leeb GS в детайли

 

 

Прикачните пръскачки Leeb GS се предлагат с 6 000, 7 000 и 8 000 литров резервоар от благородна стомана, което е гаранция за неговата устойчивост и дълъг експлоатационен живот. Резервоарът за чиста вода е с обем 500 литра, а мощността на помпата е 1 000 л/мин. Както и при Leeb LT и тук се осъществява пълна циркулация до дюзата в тръби от неръждаема стомана. Измиването на резервоара става изцяло автоматично посредством системите CCS и CCS Pro.

 

Leeb GS превъзхожда останалите пръскачки на пазара и по отношение на дължината на маркучите и остатъчните количества препарат по тях. Тя е намалена до минимум, а позицията им е оптимална.

 

Опционално се предлага управление на кормилната ос, което гарантира стабилност и точно проследяване на следите на трактора за по-малко утъпкване. Възможно е също така оборудване с въздушно окачване на пръскачката и използването на системи за пръскане под листата Dropleg с “Connect & Fold”.

 

Leeb AX в детайли

 

 

Прикачната пръскачка Leeb AX се отличава с това, че върху по-бюджетно шаси е запазена уникалната система BoomControl от машините на премиум класа, а по-скъпите електронно-хидравлични управляващи системи са заменени с надеждни механични решения. Много е важно, че този модел е невзискателен към агрегатирането и може да работи с всякакви трактори.

 

Резервоарът за разтвор е с вместимост 3 800 литра и 400 литра чиста вода. Leeb AX се управлява чрез софтуер, напълно съвместим с ISOBUS. С BoomControl Leeb AX надеждно поддържа разстояние до целта на опръскване от 50 см или по-малко. Бързата реакция на контрола на щангите позволява работни скорости от 15 км/ч и повече. Ширината на колеята може да се регулира от 1.50 до 2.25 метра в зависимост от гумите. По отношение на мощността на помпата се предлагат два варианта - 270 л/мин и 400 л/мин.

 

Продуктовите специалисти на АГРОТРОН-М, официален представител на HORSCH за България, ще Ви очакват от 9 до 13 март на АГРА 2022, Палата 3, за да Ви покажат на живо и предоставят детайлна информация относно различните модели пръскачки Leeb и други продуктови иновации в селскостопанската техника и да Ви консултират в избора на най-подходящата техника за Вашето стопанство.

 

За повече информация се свържете с АГРОТРОН-М - официален представител на HORSCH за България. : +359 601 67 138; +359 892 494 242; [email protected], www.agrotron.bg.