Иновации от Casella за по-продуктивно стопанство

От месец май НИК е новият официален вносител на топ бранда в България

Иновации от Casella за по-продуктивно стопанство
Иновации, движени от темпа на новото време. Това са решенията, които представиха Casella на Агритехника 2017 в Хановер.
 
Casella е една от най-предпочитаните марки тръбно-ролкови дъждовални системи, благодарение на високото качеството и голямото разнообразие от модели, което предлага. Италианската компания е основана преди повече от 50 години и се е наложила като еталон за качество при макарите за напояване. От месец май НИК е новият официален вносител на топ бранда в България.
 
 
„За разлика от другите, Casella може да предложи пълна гама машини. Ние сме компания, позната и заради множеството патентовани иновации, някои от които  вече се приемат като стандарт в индустрията. Такова е например внедряването на дизелов двигател на мястото на водната турбина, която служи за прибиране на макарата. Колкото до инвестициите, една подобна система гарантирано се изплаща в рамките на 1 до 3 години“, каза Джанлуиджи Аларио, Регионален мениджър на Casella за Европа пред Фермер.БГ.
 
 
Използването на система за напояване е от ключово значение за качеството на реколтата в края на сезона, а машините на Casella са най-бързото и качествено решение, смята регионалният мениджър на Casella за Европа.
 
Компанията предлага макари с възможност за избор на начина за прибиране на маркуча, осигурявайки подходящо решение за всеки фермер и поле. Несъмнено най-впечатляващият модел е тръбно-ролковата система с дизелов двигател, създаден и въведен от Casella, като те са единственият бранд, който предлага това решение в продължение на 10 години след въвеждането му. Този дългогодишен опит им дава увереността и сигурността при производството на този модел макари, което позволява създаденото налягане от помпата да бъде използвано единствено и само за напояване. Загубите на налягане в машината се намаляват с 25-30% с минимален среден разход на гориво от 300 г/час. 
 
 
Макарата с дизелов двигател е и единствената система, позволяваща внасяне на оборски тор или използване на отпадни води при висока скорост на прибиране. Благодарение на дизеловия двигател този модел се превръща в продуктивно решение за бързо и оптимално поливане, което позволява разходите за напояване в годишен план да бъдат значително намалени.
 
Casella разработват и макари с турбина за полетата, където тяхното използване е технически и ценово оправдано. Възможен е избора на класическа турбина или използване на нова обемна турбина, създадена за по – ниски загуби на налягане при по – дълги системи с по – голям дебит. Налични са и модели с интегрирана мотопомпа. Отделно компанията предлага и специални макари с интегриран помпен агрегат, чрез които само един оператор е необходим за позициониране на макарата за много кратко време с лесни операции, както и отделни само мотопомпи, подходящи за различни приложения и отговарящи на динамично променящите се нужди на фермерите.
 
„Към момента в България работят около 50 системи за напояване с марката Casella. Това се дължи до голяма степен и на много добрия сервиз, който е възможен благодарение на партньорството ни с НИК.Техният екип е най-добрият в България, като предлага навременна и бърза подкрепа“, допълни Аларио.
 
 
Макарите, разработвани от Casella могат да бъдат с диаметър на маркуча от 75 мм до 150 мм и дължини, съответно от 200 м до 780 м. При подаване на поливна норма 40 мм за 8 дни могат да се напояват от 50 до 800 дка. 
 
Основният фокус при производството на макарите Casella е върху качество, здравина, улеснена експлоатация и минимални разходи. Всяка една тръбно-ролкова система може да бъде оборудвана с контролен панел за проследяване на оставащата дължина за прибиране на разпръсквача, контролиране на скоростта на прибиране, задаване на първоначална и крайна пауза на разпръсквача или осигуряване на възможност за комуникация с машината чрез GSM. Други технически решения в помощ на фермерите са използването на допълнителен автоматичен стоп на вода на входа на машината при прибиране на разпръсквача, възможност за контролиране и спиране на помпата и автоматична гресираща система. 
 
Casella разполага с инженерингов състав за проектиране при специални нужди, голяма производствена база, роботизирано изпълнение и сертифициран качествен контрол на всяка машина след производство, благодарение на което има възможност да предоставя необходимото оборудване в изключително кратък срок за производство и доставка с нужното качество и здравина. По този начин земеделските производители могат да реагират бързо при нужда от поливно съоръжение за текущия поливен сезон.
 
 
Квалифицираното следпродажбено обслужване на макарите Casella се осигурява от представителя на марката за България - НИК.
 
 „НИК са компания, която мисли за бъдещето на земеделието. Те са водени от иновациите и са най-добрите в сектора, когато говорим за новаторски решения“, добави регионалният мениджмър на Casella за Европа.
 
Чрез комбинирането на тръбно-ролковите поливни системи Casella с други методи на напояване, НИК осигурява на земеделските производители цялостно решение за напояване, независимо от формата на полетата, големината им или необходимостта от смяна на поливните площи през годините.
 
Повече информация продуктите на Casella може да получите в интернет на адрес www.nik.bg или на телефон 0892 27 53 01.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар