Изложение на земеделска техника в Русе

Изложение на земеделска техника в Русе

И тази година министър Ивайло Калфин ще е патрон на изложението на земеделска и автомобилна  техника, започващо в Русе на 17-и Май, в двора на Русенския Университет.
 

Специализираното Русенско изложение на земеделска и автомобилна техника е единствено по рода си в централния северен район на страната и е третото по големина в България. Провежда се ежегодно през месец май на територията на Русенския университет „Ангел Кънчев”, където се намира и единственият в страната ни факултет за подготовка на кадри по Земеделска техника и технологии.
 
Организира се от факултетите „Аграрно-индустриален” и „Транспортен” на Русенския университет и със съдействието на Област – Русе, Община – Русе и Съюза на учените – Русе.

През 2006-а г. в изложението участваха вносителите на големите производители – Claas, John Deere, Massey Ferguson, Case, Deutz Fahr, Fendt  и др.  През 2007 се разширява  и участието на българските фирми. Освен традиционно участващите - Спарки АД, ТИСЕМ АД, Раломекс АД, Хан Кубрат АД, Устрем ООД, Агрокомб АД, Бултрекс ООД, АйСиЕс ООД, Агротехника 97, Метарем ЕООД, Динамика ООД, Булагро АД и др.,  тази година  ще вземат участие още много други фирми предлагащи мобилна, стационарна, диагностична, ремонтна, малогабаритна, обработваща и спомагателна техника за растениевъдството, животновъдството и обработващата и преработващата промишленост. На изложението ще бъдат представени и различни породи животни и декоративни птици, фирми занимаващи се със семепроизводство и посадъчен материал, фирми за търговия с препарати и средства за растителна защита и др.