Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Износът - цел на английските фирми по време на шоуто в Хановер

Износът - цел на английските фирми по време на шоуто в Хановер

На таз-седмичното грандиозно шоу Agritechnica machinery в Хановер, Германия  доминираха германски, италиански, холандски  и северноамерикански  производители на селскостопански машини, тъй като английските фирми бяха насочили силите си към постигане на една друга цел, свързана с Източноевропейските пазари.

Роб Уили от Lincolnshire, производител на дюзите за пръскачки Househam, каза за Трактор.БГ, че 15-20% от оборота на неговата фирма се обуславя от износа. Той обясни, че Австралия, Нова Зеландия и Австрия все още играят ролята на ключови пазари, но истинският потенциал е заложен в Източна Европа и Русия. Специалистите от Англия по обработването на земята - Simba притежават втория по големина английски щанд на шоуто след JCB. В България SIMBA се внасят от Софийската фирма Варекс, а JCB от Старозагорската ОПТИКОМ.

“Търсенето е голямо, но ние трябва да бъдем внимателни, ако искаме да израстваме по предварително организиран план в съдружие с добри вносители и търговци на място” - каза Гай Лаверша, като добави, че фирмата с ускорени темпове съставя специално съобразени машини, които са замислени с цел да удовлетворят търсенето в Източна Европа.
На изложението в хановер тази година са присъствали повечето фирми търговци и вносители на селскостопанска техника в България, но представена със свой щанд бе единствено Кирково ООД, които са производител на хидравлични цилиндри, помпи и др.

Организатор на изложението е Гермаското Селскостопанско Общество, като от там отбелязват, че за 2 години ръстът на изложителите е скочил с 39%. Представянето на фирмите тази година е в 16 зали, които могат да се обиколят спокойно средно за минимум 3 от панаирните дни. Най-много тази година са представени над 755 Италиянски, Холандски, Германски, Турски, Испански, Английски и Китайски фирми.  Също така участват и 13 полски, 18 чешки и 13 руски производители на трактори и селскостопански инвентар.

Фокус на изложението тази година са високотехнологичните  нововъведения в селскостопанското машиностроене и т.нар. "Биоенергиен център" в една от палатите на изложението. По време на дните на панаира  имаше богата програма с форуми и семинари в областта на земеделската техника.

Коментари
Румен
на 12.05.2011 11:07:12
Айде стига де - отделяте повече внимание на Римекс отколкото на изложението.....
Нина
на 12.05.2011 11:57:10
Защо да не отделят внимание на Римекс, те са №1, а изложението е нищо след като не са изложители.
thekwo6
на 12.05.2011 12:09:46
Май някой много го е яд, че Римекс събраха маса фермери вчера, че и днес чувам от колеги[:tongue:][:driver:]
До 1 - Свилен
на 12.05.2011 12:29:37
Тъй като гледам има си новина и за изложението и за Римекс. А презентацията беше супер и си струва отразяването:)
румен
на 12.05.2011 13:58:52
колко маса? :-)))))пък и не става дума за Римекс в момента...
До Румен
на 12.05.2011 14:14:36
Статията е за Римекс да ти е ясно, нас не ни интересува тъпото изложение.Като искаш да се пише за изложението публикувай си реклама.
Румен
на 12.05.2011 14:21:20
Тя май си върви по ТВ някаква реклама....
Жоро
на 12.05.2011 15:34:39
изложението тази година е по-добро от миналата,а това, че Римекс не участват не им пречи да покажат машините си, които определено са СУПЕР!!!!!![:success:][:driver:]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug