Изобретиха елементарен, но полезен събирач на камъни

Той се задвижва от малък двигател и е способен за час да обработи 7 ха обработваема земя

  • 18.01.2022 9:16
  • 135
  • 3
  • Новини
Изобретиха елементарен, но полезен събирач на камъни

Søren Vestergaard Kristensen

22-годишен датски изобретател Сьорен Вестергаард Кристенсен създаде събирач на камъни, който се задвижва от ATV. С негова помощ земеделските производители може да разчистят 7 ха за час, информира Atl.nu. 

 

Това е най-големият агроробот в света

 

Изобретението не разчиства нивите по чудодеен начин. То е базирано на следният принцип – шофьорът на ATV-то открива камък, доближава се до него и машината го прибира. По този начин не само се разчиства полето, но и фермерът получава по-ясна представа за състоянието му и наличието на други проблеми.

 

Количката, произведена от компанията Stoneless, може да пренася половин тон камъни и се задвижва от малък Honda двигател с 5,5 к.с. В процес на работа без проблем се справя с камъни с диаметър от 6 см до 50 см.

 

Сьорен Вестергаард Кристенсен споделя, че интерес към изобретението му има вече не само от Швеция, но и от чужбина. През сайта му всеки, който се вълнува от машината, може да се свърже с него и да я поръча. Той продава и отдава под наем събирачи на камъни.

 

Уверете се в ефективността на шведското изобретение във видеото:

 

Коментари
Josh Grills
на 22.07.2021 8:56
Awesome post! Keep up the great work! Do you want to view the private Instagram profiles even if they are blocked you must try our Instagram private viewer? With our tool, you can spy on any private account. It doesn't matter if you didn't follow them.
gm melissa
на 16.07.2021 13:01
This is a very modern and practical invention for life, it brings a lot of benefits to everyone. chainsaw dance
Kuchi Jewels WholeSale
на 16.02.2021 9:20
Изобретението не разчиства нивите по чудодеен начин. То е базирано на следният принцип – шофьорът на ATV-то открива камък, доближава се до него и машината го прибира. По този начин не само се разчиства полето, но и фермерът получава по-ясна представа за състоянието му и наличието на други проблеми. silicone wedding rings canada , silicone wedding rings australia , silicone wedding rings chile , silicone wedding rings germany , silicone wedding rings usa
Добави коментар