JCB отбелязва 25 години с представянето на нови мощни модела в серията 8000

JCB отбелязва 25 години с представянето на нови мощни модела в серията 8000
JCB отбелязва 25 години от пускането на своя иновативен модел трактори с представянето на два нови мощни модела в серия 8000, които са водещи в гамата. 
 
Новите модели трактори - 8290 и 8330 допълват безпрецедентния успех на новата серия JCB Fastrac 4000 в мощностния диапазон 160-235 к.с., която се доказа като изключително работоспособна и популярна.
 
Най-характерните промени са отличителен стил и нова кабина Command Plus. Новите Fastrac 8290 и 8330 имат двигател с по-голяма мощност и въртящ момент, нова хидростатична кормилна система за високо-скоростни трактори и нови допълнителни опции за гуми. По-компактният преден навес и ВОМ заедно с по-голямата платформа зад кабината увеличават потенциала на тракторите за по-разнообразни приложения и повече производителност.
 
 
Генералният директор на JCB Земеделие Джон Смит казва:
 
„Новият Fastrac беше много добре приет от потребителите. Уникалната му комбинация от размери, изпълнение, управление и комфорт доставя удоволствие на операторите при всякакви приложения – почвообработки, събиране на зелена маса, работа в смесени стопанства. Сега представяме някои от тези забележителни характеристики и при най-големите модели Fastrac, за да увеличим тяхната мултифункционалност и още повече да подобрим усещането на операторите заедно с повишаване на нивото на производителност.“
 
Двигател и скоростна кутия
 
Fastrac 8290 и 8330 използват 8,4-литров шестцилиндров двигател, отговарящ на стандартите за вредни емисии Етап 4/ Tier4 Final. 
Подобреният двигател не само спазва стандартите за емисии, но осигурява по-голяма мощност и въртящ момент с помощта на двойка турбокомпресори, който осигуряват бърза реакция, когато се изисква повишена мощност. Моделът 8290 е с максимална мощност от 228 kW (306 к.с.), а моделът 8330 издига Fastrac до нови висоти с номинална изходяща мощност от 250 kW (335 к.с.), която нараства до 260 kW (348к.с.) при пълно натоварване, което представлява значителните 32 kW (42 к.с.) или 14% увеличение в мощността. Едновременно с това въртящият момент се повишава с 10% до 1440 Nm при 1500 об./мин., което прави трактора още по-издръжлив при тежки операции или изкачване на височини в полето или на пътя.
 
Тези параметри позволяват на трактора да изпълнява с лекота операции с тежък инвентар, енергоемко оборудване и тежки ремаркета, цистерни и пръскачки. 8330 е категорично най-продуктивният Fastrac с мощност, въртящ момент и сцепление, които могат да бъдат оползотворени в пълна степен с помощта на V-TRONIC безстепенна трансмисия.
 
Различни режими по избор на оператора чрез сензорния дисплей на Fastrac дават приоритет на оптималните настройки на двигателя и трансмисията по отношение на мощност, икономичност, постоянна скорост на ВОМ, постоянна скорост на работа в полето или по пътя. Системата може да работи автоматично или с ръчни настройки. Функцията на предаване V-TRONIC е уникална сред CVT трансмисиите и може да бъде от полза за операторите, които имат ограничен или никакъв опит при работа с безстепенна трансмисия.
 
JCB ACTIV TRACTION е ключова характеристика, която помага на Fastrac със CVT трансмисия да запазва добро сцепление при работа с тежък инвентар. Тя черпи информация от радарен скоростен сензор, позиционния контрол на хидравликата и круиз контрола, за да управлява въртящия момент на двигателя и да поддържа сцеплението за икономически най-ефективна работа, като извлича максимум полза от уникалното равномерно разпределение на теглото на тракторите Fastrac.
Двигателят и охлаждащият пакет са разположени под нов преден капак, което отличава тракторите от серията Fastrac 8000, като същевременно гарантира лесен достъп за поддръжка. Има допълнителни работни светлини над решетката за осветяване на района пред трактора, по-ефективен и по-изразен наклон в предната част за по-добра видимост.
 
Кабина Command Plus 
 
Новата кабина Command Plus осигурява значително пространство, комфорт и практичност с удобна седалка за водача, която може да се завърта напълно на 50˚ надясно и 20˚ наляво, така че удобно да се наблюдава прикачната или навесена техника отзад.
 
 
Водачът седи малко по-напред, отколкото преди, което се отразява позитивно върху качеството на возене и управление. Има и допълнително пространство зад кабината, което позволява инсталирането на навесна пръскачка, допълнителен бункер за семена/тор или твърд теглич за тежка прикачна техника. Издадената напред кабина е с подобрено вътрешно пространство, достъп до кабината и видимост, а почти вертикалното челно стъкло намалява пропускането на топлина в слънчевите дни. Вратите са изцяло остъклени, което дава добра видимост във всички посоки, а остъкленият люк на покрива осветява още по-добре просторната кабина. Отваряемите задни прозорци предлагат естествена вентилация в допълнение на климатика за комфортна температура за оператора и бързо почистване на прозорците от сутрешната влага.
 
Цялостният набор от работни светлини поддържа видимостта около трактора при работа рано сутрин и късно вечер. Като опция има LED пакет, който включва общо 18 светлини и осигурява максимална осветеност, когато се работи в тъмните часове на денонощието. 
 
Управление и окачване
 
Серията Fastrac 8000 е оборудвана със спирални пружини и амортисьори на предното окачване, както и активно окачване на задния мост, за да се поддържа константна височината при возене, което предоставя високото ниво на комфорт, с което водачите на Fastrac са свикнали.
 
Уникалната хидростатична двойна система на кормилното управление заменя досега използваната механична система. Обединяването на две хидростатични системи в едно е ефективно решение, като се използва усъвършенстван контролен клапан за постоянно наблюдение на налягането и дебита в двете системи.
 
 
На първо място, системата отговаря на изискванията за трактор, способен да развива 70 км/ч максимална скорост при Fastrac 8000, в случай на проблем с хидравличната система или двигателя. Второ, тя осигурява на оператора така важната комбинация от прецизност и чувствителност при незначително движение на волана, било то на път при висока скорост или при повторяеми операции с многократно маневриране. Новата кормилна система има възможност за избираем Rapid Steer режим, който прави още по-лесна работата на оператора при завой в края на браздата и при други маневри със скорост под 10 км/ч. Двойната кормилна система е съвместима с GPS управление, като оборудването е опция и се инсталира заедно с Rapid Steer.
 
 
Тракторите Fastrac 8000 са стандартно оборудвани с телематичната система JCB LiveLink, която дава ценна информация за местоположението и управлението и подава предупреждения за предстоящо сервизно обслужване или дистанционно откриване на сервизни проблеми в партньорство с дилърите на JCB и сервизния екип за техническа поддръжка на JCB. 
 
Нови опции за гуми
 
Производителят на гуми BKT се присъедини към Michelin и Trelleborg за разработване на високо-скоростни гуми, подходящи за теглото, скоростта и мощността на Fastrac 8000. Обозначените с „Е“ (70 км/ч) BGT Agrimax Sirio са нов модел с размери 540/65 R38 отпред и 710/70 R38 отзад и нова шарка. Тези гуми се предлагат като алтернатива на Trelleborg TM800 за високо-скоростни трактори. Популярна опция за допълнително сцепление е комбинацията на Michelin 650/65 R34 AxioBib и 900/50 R42 MachXbib.
 
 

Повече информация може да получите от Оптиком на www.opticom-bg.com или на телефон: 0700 20 205

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!