Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

JCB показа нови товарачи и подобрено оборудване на Агритехника 2009

JCB показа нови товарачи и подобрено оборудване на Агритехника 2009

снимка: www.tractor.bg

JCB представи последните си постижения на световното изложение за селскостопанска техника Агритехника 2009 в Хановер.

Сред новостите на английския производител е най-малкия до сега представител на телескопичните товарачи. С височина едва 1,8 м новият Miniscopic Loadall 515-40 тежи 3,5 тона – с тон по-малко от предшественика си Miniscopic Loadall 520-40.

Със задвижване 4x4 и двигател 50 к.с., 4-цилиндровият, 2,3-литров двигател Deutz, Miniscopic е проектиран и подходящ за животновъдните ферми и за работа в ниски и тесни пространства. Изключително подходящ е за работа в птицеферми и свинеферми.

Машината е с хидростатично задвижване, като двустепенната хидростатична трансмисия позволява прецизна и плавна работа на машината с максимална скорост 20 км/час. Въпреки малките си размери, кабината на Miniscopic Loadall 515-40 е стандартна. Тя е просторна и удобна и лесно достъпна. С товароподемност 1 500 кг. при 4 метра височина на товарене Miniscopic Loadall 515-40 е достатъчно добър, за да се справя със задачи като изхвърляне на тор и хранене на животните във фермите, но в същото време ще се справя отлично и при работа в оранжерията.

Наред с представянето на най-малкия си телескопичен товарач Miniscopic Loadall 515-40, JCB представи на Агритехника и телескопичния товарач 2м x 2м JCB Loadall 527-58. С капацитет на повдигане 2,7 тона и 5,8 метра височина JCB"2x2", както образно наричат машината, има дизелов двигател Dieselmax, 100 к.с. и хидростатично 4x4 задвижване.

Пазарът на малки товарачи обаче не е единственият сегмент, към който се насочва JCB. Доказателство за това е тежкотоварната машина, която компанията представи в Хановер – JCB Loadall 550-80. JCB Loadall 550-80 е с максимална височина от 8 метра, благодарение на което достига товарен капацитете от внушителните 5 тона. Моделът, който е с мощност 135 к.с., ще бъде представен на пазара на селскостопанска техника през следващата година.

С подобренията на машините JCB, идва и хидравличната система Variflo – с бутално аксиална помпа. Най-голямото предимство на системата е увеличения дебит на работа на помпата – 140 л/мин., при 110 л/мин. при предишната система. Variflo вече е част от стандартното оборудване за версиите 536-60, 531-70, 536-70, 541-70 и 535-95 от Agri до Agri Xtra.

JCB Servo джойстик контролът вече също е стандартна спецификация при горепосочените машини, както и при Agri Plus 526-56. Джойстикът е наличен и при новите модели 527-58 и Miniscopic 515-40. При моделите Agri, Agri Plus и Agri Super Servo джойстикът е монтиран на страничната конзола, като е завършена с подпора за китката на оператора. При моделите Agri Xtra джойстикът е монтиран на седалката за по-голям комфорт и улеснено използване.

Официален вносител на машните JCB за България е фирма Оптиком ООД.

© 2009 Всички права запазени. Позоваването на източник Tрактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug