Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

JCB представи иновативна скоростна кутия при челните товарачи (ВИДЕО)

JCB представи иновативна скоростна кутия при челните товарачи (ВИДЕО)

JCB DualTech VT

По покана на Оптиком ООД, официален дилър за България на трактори и товарачи JCB, екип на Трактор.БГ посети фабриката на английския производител в Rocester, Staffordshire, Обединено Кралство.
 
Пред около 60 европейски журналисти беше представена най-голямата иновация в селскостопанското машиностроене – това е изцяло нова технология при скоростните кутии DualTech VT. Тя ще е налична при новата серия телескопични товарачи JCB AGRI Pro. 
 
На демонстрационно поле в близост до фабриката на JCB в Рочестър, Англия бяха показани предимствата на новата серия.
 
Тим Бърнхоуп, Мениджър отдел иновации в JCB обяси за Трактор.БГ: “Новата серия JCB AGRI Pro е една уникална по своя род машина. Има всички най-нови постижения на нашите инженери, които разработиха изцяло новата трансмисия DualTech VT. Това е изключителна скоростна кутия, която комбинира в себе си едновременно две технологии – от 0 до 19 км/ч е с хидростатично предаване на скоростите (безстепенна скоростна кутия), а от 19км/ч до 40 км/ч преминава автоматично в Powershift (три-степенна електически управляема скоростна кутия).
 Машината е най-доброто от двата свята на скоростните кутии – в хидростатичен режим се гарантира максимална продуктивност и прецизност при товарене/разтоварване, а в режим на Powershift е перфектна за транспортиране и теглене на ремаркета с товар.
 
След тестовете на машината стана ясно, че с новата технология DualTech VT се постига до 25 % по-висока производителност на телескопичните товарачи спрямо техните конкуренти на пазара.


 
Заедно с представената нова серия, журналисти от Европа имаха възможност да посетят завода на JCB и да се запознаят отблизо с производството на машините, да видят различните поточни линии и реално как се произвежда дори и най-малкият детайл, за да се достигне до една цялостна машина. В завода в Рочестър се произвеждат основно телескопични товарачи, използвайки най-модерните технологии при изрязване на метала, боядисване и тестване. Тестването става  в специално предназначени тестови центрове, където се симулират реални натоварвания от фермите.

 
По време на посещението беше отпразнувано производството на 200 000-ят телескопичен товарач JCB, което доказва за пореден път отдадеността на JCB в производството на телескопични товарачи и машини за фермите.
 
 
Успоредно, в централата на JCB се проведе Световна годишна среща на дилърите на гамата селскостопански машини JCB Agriculture. По време на нея  официалният дилър за България – Оптиком ООД беше отличен от JCB за успешната си работа и постигнат висок ръст на продажбите на трактори JCB Fastrac на българския пазар през 2015 г. 

 
Освен иновативната нова технология DualTech VT, бяха представени и новите модели телескопични товарачи – JCB Loadall 525-60 Agri и Agri Plus. Те се отличават с модерност, изключителни технически характеристики, перфектна видимост. 
 
 
Като комплимент към животновъдите, по-специално към птицефермите, бе представен новият телескопичен товарач JCB Loadall 527-58 Agri Plus.  Той се отличава с компактни размери, 4.4-литров дизелов двигател със 109 к.с., удължена вилица за палети и специални сини лед светлини, които дават максимален комфорт при работа вечер.
 
Заедно с многото новости при телескопичните товарачи, бе представен и нов модел колесен товарач JCB 435S Agri. Оборудван е с двигател Tier 4 Final без допълнителен DPF филтър, което улеснява максимално поддръжката и намалява разходите за нея. Двигателят е с мощност 230к.с. JCB 435S Agri е със значителни подобрения по отношение на операциите, които могат да се извършват с него, по-висока производителност, подобрена скоростна кутия и по-голяма мощност. Също така е оборудван с новата кабина CommandPlus, която е значително по-просторна, дава по-добра видимост на оператора и е изключително безшумна. 
 
 
Съществени подобрения има и при челните колесни товарачи 427 Agri (13,3 тона) и 437 Agri (16 тона): кабина CommandPlus с повече пространство и ниски нива на шум, нови седалки с удобен джойстик и сензорно управление, повече мощност, удобен достъп до двигателния отсек, лесно сервизиране и др.
 
„Всички нови модели, които представихме днес, вече са в производство и се надяваме, че до няколко месеца те ще могат да бъдат закупувани от българските фермери“, каза Тим Бърнхоуп, Мениджър отдел иновации JCB.
 
 
Заедно с представянето на всички нови модели, журналистите посетиха и музея на английския производител, който пресъздава развитието на компанията през годините. В него те  успяха да  видят едни от първите модели машини JCB и много награди и признания за работата им от английската кралица.
 
Повече подробности за новостите при телескопичните и колесните товарачи с марката JCB можете да получите от Оптиком ООД на нац.тел.: 0700 20 205, оpticom@opticom-bg.com, www.opticom-bg.com.
Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug