JCB пусна на пазара нови модели компактни товарачи за селското стопанство

JCB пусна на пазара нови модели компактни товарачи за селското стопанство

Един от най-големите производители на селскостопанска техника -  JCB, пуска на пазара завладяваща нова гама високопроизводителни и надеждни колесни челни товарачи и компактни верижни товарачи за нуджите на фермерите.

 

През последната година компанията JCB е представила гама от девет нови колесни челни товарача - колесните челни товарачи 225, 260, 280, 300, 330, както и компактните верижни товарачи 225T, 260T, 300T, 320T. В допълнение на съществуващите седем модела с вертикално вдигане (260-320), към гамата челни товарачи от нова генерация наскоро са добавени още два нови модела с радиално вдигане, 225 и 225T, които попълват сегмента на големите платформи. В окончателния си вид цялата гама ще се състои от 18 машини.

 

Достъпните за момента модели - колесните челни товарачи 225, 260, 280, 300, 330 и верижните товарачи 225T, 260T, 300T, 320T - са машини с големи платформи и с номинални работни капацитети (ROC) от над 1000 килограма. С представянето на пазара на машините от новата генерация, в диапазона от 600 до 1600 килограма компанията JCB ще бъде в състояние да предлага пълен набор от колесни и верижни машини както с радиално, така и с вертикално повдигане.

 

От ключово значение за селскостопанския сектор ще бъдат колесните модели от новата генерация челни товарачи във всичките им размерни варианти. Маневреността, товароподемността, видимостта и компактността на тези машини ги прави идеални за работа в ограничени пространства, например в птицеферми, във фиксирани ограждения за животни и  в градинарството. При това моделите с вертикално вдигане осигуряват възможността за постигане на по-голям обсег при пълна височина, което е идеално за разтоварване и товарене на палети с храни за животни, където максималното вдигане и обсег са от първостепенна важност.



Някои от новостите при JCB:
♦ Наклоняваща се кабина с подобрен достъп за сервизно обслужване
♦ Мултифункционални джойстици с кабелаж за управление на прикачен инвентар
♦ Бързосменяем хидравличен захват
♦ Изолирана кабина, която е уплътнена, херметизирана и с редуцирано ниво на шум
♦ Отопляема седалка на пневматично окачване с регулируеми подлакътници
♦ Уплътнения с О-пръстени на всички хидравлични връзки
♦ Нова гама от над 30 типа прикачен инвентар на JCB.

 

Съвместявайки историята на иновациите на JCB с допълнителните подобрения, машините от новата генерация предлагат още повече преимущества от предишната продуктова гама колесни челни товарачи/верижни товарачи на компанията.


Най-добрата видимост в своя клас Новите машини с вертикално вдигане отразяват уникалния „PowerBoom" дизайн на JCB, при който се използва единично рамо, за разлика от конвенционалната конструкция на двураменните челни товарачи. Моделите на JCB не изискват използване на карданни валове в задната част на машината. Поради това, операторите могат да имат безпрепятствена видимост назад и почти 360-градусова обща видимост, с което се постига отлична безопасност при работа и увереност на водача. За допълнителното подобряване на видимостта JCB премахна мрежестия екран около кабината и го замени с ламинирано стъкло.


Несравнимо удобство при обслужване. Използването на хидравлични фитинги с О-пръстени и опростен дизайн води до намаляване на частите с 38%, поради което обслужването на новите машини на JCB е още по-облекчено. Новата конструкция на наклоняващата се кабина осигурява на техническия персонал по-лесен достъп до трансмисията и до хидравличните компоненти. Новите модели се отличават също и със задна сервизна вратичка за лесен достъп до двигателя и за изпълнение на ежедневните проверки, с отварящ се нагоре капак за достъп до радиатора, както и с радиатор на шарнирно окачване, което улеснява достъпа до двигателя.



Забележителен комфорт на оператора. В сравнение с предишните модели, машините от новата генерация са оборудвани с по-голяма врата и със 17% по-голяма кабина. JCB е въвела също и управление с мултифункционален джойстик, както и опция за отопляема седалка с пневматично окачване и с регулируеми подлакътници, което прави машините на JCB изключително комфортни при работа. Управляващите панели с нов дизайн са преместени от долната конзола към панелите в горната част на кабината, за да са изцяло в полезрението на оператора. Други компоненти на материалния комфорт са чашкодържатели, отделение за MP3 плеър с изход за заряд и допълнителен контакт, предлагани като опции стерео пакет и система за гладко возене. Операторите ще се радват на още по-тиха кабина с много ниски нива на шума от 76dBa, което е 85%-но подобрение.

 

Гъвкавост и производителност. Смяната на който и да е от внушителните 30 вида прикачен инвентар е лесно, посредством употребата на стандартния универсален механичен захват или на предлагания като опция бързосменен хидравличен захват. Успоредното вдигане и 2-те скорости улесняват маневреността на машината по работния участък, което води до изпълнение на повече задачи за по-кратко време, а с въвеждането на предлаганата като опция система за гладко возене (SRS), транспортирането на материали по неравни терени значително се облекчава.


Ненадмината безопасност. Подобно на предишните модели, новата генерация челни и верижни товарачи се отличава с единствена по рода си лява врата, която позволява на оператора да влиза и излиза от машината, без да е в опасна близост до прикачния инвентар или до рамото на товарача, което прави тези товарачи най-безопасните в класа си.

 

Изключителна стойност. Притежанието на челен или верижен товарач на JCB е придружено с по-малки разходи, което се дължи на тяхната увеличена производителност и удобство при сервизно обслужване. Общият разход на гориво е намален с 15%.

 

„Компанията JCB никога не е стояла настрана от иновациите", казва Патерсон. „Прездалечната 1993 година ние въведохме първия в класа си челен товарач с единично рамо, или с „монострела", който бе една по-сигурна и по-производителна машина, базирана на същите инженерни принципи като телескопичните товарачи, които също работят с единично рамо. Това, което изглеждаше необичайно за другите, JCB възприе като рационален елемент, прие интелигентния дизайн на телескопичните товарачи и го приложи към челните товарачи. Нашата нова генерация челни товарачи са олицетворение на същия иновационен дух, като едновременно с това повишават нивата на производителност, продуктивност и безопасност".