JCB пусна на пазара новото UTV за фермери - Workmax 800 D

JCB пусна на пазара новото UTV за фермери - Workmax 800 D

JCB пусна на пазара новата 4х4 кола от серията практични превозни средства (UTV) с марката WORKMAX - WORKMAX 800D на JCB.


Нейното лансиране на пазара разширява серията, която включва също и съществуващите WORKMAX 1000 D модел 4x4 за експлоатация в тежки условия и WORKMAX 6x4 с удължената си платформа.


Новият модел на JCB - WORKMAX 800 D - предлага максимален полезен товар от 600 килограма, капацитет за теглене от 500 килограма и ще бъде полезен в сектори като земеделие, недвижими имоти и управление на земите, конезаводи, разсадници и др.
JCB започна да анонсира през 2011 година интереса към търговската марка WORKMAX, за да подчертае фокусирането си върху приложно ориентирани задачи, които все повече се изпълняват от практичните коли (UTV), отколкото от всъдеходните коли (ATV).


Изборът на 784-кубиковия дизелов двигател Yanmar, съчетан с двускоростната безстепенна трансмисия с Кевларен ремък, е решителна стъпка за позиционирането на модела 800 D в средата на разширяващия се сектор на практичните коли (UTV) със среден работен обем. Четириколесното задвижване и избираемото блокиране на диференциала се извършват по електронен път. Съхранявайки традицията на другите модели на JCB, кабината на 800 D е с рифелован под за улесняване на достъпа от всяка страна, както и с двойни или индивидуални седалки. Наклоняващата се товарна платформа със стоманена конструкция поема 400 килограма.


Отдолу има предпазна стоманена плоча, която защитава основните компоненти на трансмисията, когато се пътува по непредвидими оф-роуд местности, като например по полски коловози. По същите причини, за защитата на двигателя при газене на вода, аспираторът за засмукване на въздух е монтиран възможно най-високо, до равнището на кръста в предната част. Двигателят и безстепенната трансмисия (CVT) са изнесени по-напред спрямо повечето практични коли (UTV). Това се прави, за да може при пълно натоварване да се постигне оптимално разпределение на тежестта 50/50 на предната и задна част.


Предлагат се и множество опции, като уплътнена кабина със стабилни врати, варианти с меки или твърди врати, радиосистема за кабината, буферна греда, обшивка на товарната платформа, преден теглич, интериорно огледало, комплект работни светлини, комплект пътни светлини и хидравлично повдигане.


Директорът на отдела за продажби на UTV на JCB Кейт Хоскинс заяви:  „Концепцията на практичната кола е все още сравнително нова в Обединеното кралство и в Европа, като съществува определен брой неразработени и подлежащи на растеж сектори, които ние искаме да проучим и развием. Това е продукт, който на строителните обекти може да работи заедно с другите машини на JCB, като се отчита и различната специфика на някои сектори за селскостопанско оборудване, които предоставят значими възможности. Ние разширяваме нашето покритие и чрез специализираните дилъри на АТВ-та, защото виждаме, че професионалният потребител мигрира към концепцията „стой вътре и пренасяй" от концепцията „карай и тегли", която е характерна за традиционните превозни средства с четириколесно задвижване."

 

Повече информация за новите модели UTV от JCB,  можете да получите от официалния представител за България - фирма Оптиком ООД.