JCB със сребро за иновация от SIMA 2017

JCB със сребро за иновация от SIMA 2017

Наградите на SIMA 2017 за Иновации отличават важните тенденции в сектор селско стопанство и показват бъдещото му развитие. Потвърждение за това е, че определянето на носителите на призове за 2017 е показателно за появата на интересен тренд: щаденето на почвата чрез подобряване регулирането на налягането на гумите спрямо работната среда. Наградите потвърждават и засилването на дигитализацията в земеделието, която осигурява още повече прецизност и точно измерване, както и значимостта на ефективността от всяка гледна точка: производителност, сигурност, удобство …


 

При телескопичните товарачи двойното им предназначение (за товаро-разтоварни дейности и транспорт) повдига въпроса за трансмисията, която не винаги е подходяща за някоя от операциите. JCB имат какво да предложат с новата си варио-трансмисия DUALTECH VT, която е „в сърцето“ на новата гама високо-производителни товарачи с премиум спецификация JCB AGRI Pro.

Иновативна трансмисия включва хидростатичен модул за работа при по-бавни скорости и директен 3-степенен Powershift модул за работа при високи скорости. Разработката на JCB получи сребърен медал за иновации.

 

 

Досега при земеделските телескопични товарачи от всички брандове трансмисиите са механични, Powershift, хидростатични или 100% хидростатични безстепенни. Тези машини през около 60% от времето се ползват в операции с ниска работна скорост, като повдигане и преместване на палети, подаване на храна и фураж на животни или товарене и преместване на насипни товари (зърно, тор и др.). При тези приложения хидростатичната трансмисия е най-подходяща, защото е гъвкава и прецизна, предава бързо въртящия момент при ниска скорост. Смяната на посоката на движение става плавно, предимство са серво-спирачките и възможността за независимо управление на оборотите на двигателя от скоростта на движение.

40% от работното време земеделските телескопични товарачи прекарват в транспорт, преместване между различни зони в стопанството или в теглене на ремарке с товари. За този тип операции механичните директни трансмисии тип Powershift са идеални, защото осигуряват оптимална ефективност на мощността заедно с отлична теглителна сила при превключването, като в този момент няма прекъсване на мощността, която се предава към колелата.
 

 

Трансмисията JCB DUALTECH VT комбинира най-доброто от двете: с хидростатичен модул, работещ при скорост от 0 до 19 км/ч и директен три-степенен Powershift модул при 19 до 40 км/ч. Смяната на предавките е напълно автоматизирана от 0 до 40 км/ч за лесно управление, удобство на оператора и оптимална производителност. В допълнение, с хидростатичния модул мощността на двигателя и скоростта при движение напред може да се контролира независимо в режим FLEXI. Други два режима на работа ECO и POWER помагат за адаптиране на работата на трансмисията към различните видове операции, извършвани от товарача.

 

 

DualTech VT е забележително постижение на инженерния екип на JCB Agriculture, което вдига високо летвата при технологиите в разработването на скоростни кутии, а резултатът е новата гама товарачи JCB AGRI Pro, чиято производителност е с 25% по-висока спрямо конкурентни модели при товаро-разтоварни дейности и 16% при транспорт на товари. Новите товарачи в гамата AGRI Pro предлагат уникални характеристики, които ги правят перфектни за всички операции в стопанския двор и фермата, за работа на полето и при движение и теглене на ремаркета.

 

 Допълнителна информация може да получите от Оптиком.

 


 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!