John Deere обявиха положителните си очаквания за 2010-а година , но не и за Европа

John Deere обявиха положителните си очаквания за 2010-а година , но не и за Европа

Единият от световните лидери в производството на селскостопанска технка - трактори, комбайни и прикачен инвентар смарката John Deere  - Deere Co.  ( John Deere ) обявиха официално положителните си очаквания за 2010 г.

 

След напрегнати месеци на спад при продажбите, свиване на пазарите и съкращения на работници, Deere Co. прогнозират по-стабилна 2010-а година, най-вече благодарение на производство на трактори и комбайни, а също и на строителните и горски машини с марката John Deere. Тази прогноза идва съвсем скоро, след като Deere Co. излязоха на загуба през последното четиримесечие и помогна акциите на компанията да затворят в петък на $ 53,63.

 

Deere Co. предвиждат до края на фискалната 2010 г. ( 31.Октомври ) приходи в размер на 900 млн. долара, в сравнение с 837,5 млн. през 2009 г. Според някои анализатори, печалбата на Deere Co. през тази година може и да достигне 1,1 млрд. долара, като причина за това се посочват добрите прогнози за реколтата от царевица в САЩ, както и от възстановяването на пазарите на царевица и соя в Бразилия.

 

По данни на Американския център за аграрна икономика, засиленето търсене и слабият долар през 2010 г. ще гарантират сравнително високи нива на зърнените култури. Това със сигурност ще се отрази положително върху покупателната сила на фермерите.

 

Прогнозите на Deere Co. са за ръст на продажбите на селскостопанска техника в Америка с 10% и спад на продажбите на земеделска техника с марката John Deere в Европа с между 10 и 15%, заради по-бавното икономическо възстановяване след кризата и затрудненото кредитиране.