John Deere спечели единствения златен медал на Агритехника 2019

Със своите иновативни технологии брандът отнесе и три сребърни медала

John Deere спечели единствения златен медал на Агритехника 2019

Журито на DLG награди John Deere с един златен и три сребърни медала за иновации преди изложението Агритехника 2019. С тези награди Комисията по иновации признава постоянните усилия на John Deere в разработването на модерни технологични решения и сътрудничеството ѝ с партньорски компании. 

 

„John Deere инвестира повече от 5% от приходите си от продажби в научно-технически изследвания и разработки, а тези медали доказват нашата сила в иновациите,“ заяви Денис Дохърти, вицепрезидент „Продажби и маркетинг на регион 2“ (Европа, ОНД, Северна Африка, Близкия и Среден Изток).

 

Тази година индустрията входира над 290 иновации за участие в едноименния конкурс.  

 

„Особено сме горди от сътрудничеството с компании от индустрията и доставчици на услуги. Партньорството и отворените системи са основните фактори за успех на по-нататъшното цифровизиране на земеделската индустрия. Нашата компания разработва иновативни решения, които позволяват на фермерите да печелят повече от дейностите на полето,“ допълни Денис Дохърти.

 

Златен медал за трансмисия John Deere eAutoPowr и интелигентна система e8WD 

 

 

Изцяло новата трансмисия John Deere eAutoPowr е първата елекро-механична безстепенно променяща се трансмисия. Тя осигурява максимална надеждност и стабилност в сравнение с други скоростни кутии. Интегрираният електрически генератор доставя до 100kW мощност за външни приложения и за захранване с енергия на прикачения инвентар. 

 

John Deere и Joskin работиха заедно, за да демонстрират изключително продуктивната система за подпомагане на сцеплението при прилагане на течен тор. Модифицираната цистерна на Joskin с две задвижващи оси се отличава със значително по-добро сцепление и по-малко приплъзване.

 

Сребърен медал за технологията за предвидим контрол на подаването (за комбайни)

 

 

Това е първата система, която комбинира два проактивни източника от GPS сателити и монтирани в кабината сензори. Тази технология използва прогнозна информация, както и данни за посевите. Системата позволява на комбайна да реагира на променящите се условия на жътва и най-вече на специални ситуации като при полегнали култури.

 

Сребърен медал за пакет „Ефективност за големи комбайни“

John Deere оптимизира всички критични функционални зони на комбайна, за да подобри значително общата ефективност на системата. Задвижването с иновативни ремъци прави всичко това възможно, докато в същото време намалява изискваната мощност. Допълнително увеличение на ефективността е постигнато в двигателя, трансмисията, сепариращата и вентилационната системи, както и при сечката. 

 

Като цяло тези подобрения в ефективността водят до забележително повишаване на качеството на работа при жътва, използвайки същата мощност на двигателя, но със загуби по-малки от 1%. Тази производителност се постига при повечето жътвени условия без нуждата непрекъснато да се правят настройки на комбайна.

 

Сребърен медал за интелигентно управление на движението на голяма правоъгълна балопреса

 

 

При големите правоъгълни балопреси периодичните колебания в мощността и въртящия момент могат да причинят надлъжно люлеене на трактора, което предизвиква напрежение за оператора. Използвайки интелигентното управление на трансмисията и алгоритъма за самообучение на управлението, тази активна система за абсорбиране на люлеенето почти изцяло елиминира такива неприятни движения. Освен това системата помага да се опази здравето на оператора и да се увеличи продуктивността му.
 

Добави коментар