Качество и ефективност с иновационните сеялки от PL серията на американския бранд Great Plains

Гледайте видео с отзиви за пролетна сеялка Great Plains от серията PL от фермера Павлин Киров от село Войново

Качество и ефективност с иновационните сеялки от PL серията на американския бранд Great Plains

Great Plains е водеща американска марка за производство на селскостопанска техника, чийто машини осигуряват на фермерите най-високо качество и са олицетворение на иновационните постижения. Тяхната ефективност гарантира повишаване на конкурентоспособността на всяко стопанство.

 

През годините компанията се е утвърдила като лидер в производството на сеялки за директна сеитба и сеитба с минимална обработка в Америка. В резултат на изградените партньорски отношения с фирма Стойчеви ООД, като единствен оторизиран дилър на директните сеялки в страната, продуктите от портфолиото на американския бранд достигат и до стопаните в България.

 

 

Сеялките от новата серия на Great Plains – PL, наследяват и извеждат на по-високо ниво традициите, заложени от изключително успешните през последните десетилетия YP модели на марката. Запазвайки основните принципи за лесно настройване, висока надеждност и минимално обслужване, моделите PL предлагат и съвременни решения, като електрическо задвижване на изсяващите апарати, секционен контрол, автоматично спазване в завой на зададеното разстояние за полагане на семената, както и универсалност чрез ISOBUS свързаност. 

 

Сеялките са 8-, 12- или 16-редови, с избор на различни междуредия, вариращи от 50 см до 92 см, като транспортната широчина на 8-редовата PL5500 е под 3 м. С опциите за гранулатно и течно торовнасяне фермерите могат да интегрират сеялката в тяхната програма за подхранване на културите, поставяйки количеството тор в реда (течен) или на 5 см от реда (течен или сух) с колтери или дриблъри. 

 

 

Сеялките от серията PL могат да бъдат използвани като конвенционални машини за сеитба с минимална предварителна обработка или да бъдат оборудвани като No-Till такива. Това се осигурява от универсалната конструкция на изсяващата секция, като във всеки един момент могат да бъдат премахвани или добавяни различни компоненти, като TURBO Coulter дискове, Row Cleaner чистачи на реда, различни опорни или притъпкващи колела. По този начин машината може да бъде индивидуално подготвена за конкретните условия, в които ще бъде използвана. 

 

При работа в по-тежки почви или в Nо-Till условия е възможно семенното легло да не бъде затворено и уплътнено достатъчно. За тази цел Great Plains са разработили Spider Wheel притъпкващи колела, които гарантирано разрушават двете промазани стени на семенното легло и сигурно затварят браздата, което е важен фактор за поникването и развитието на бъдещото растение.

 

За информация относно сеялките на Great Plains може да се обърнете към Стойчеви ООД на телефон 0887 244 288