Качественият сервиз e основен фактор за инвестиция в земеделска техника

  • 259
  • 0
  • Новини
Качественият сервиз e основен фактор за инвестиция в земеделска техника

Г-н Иванов, споделете Вашата визия за развитие на сервизната дейност в Интерагри България.

Като вносител на земеделска техника, с добре развита продажбено-сервизна мрежа в страната, Интерагри България се фокусира върху предлагане на качествени интегрирани решения за земеделски производители с инвеститорски подход при покупка.

 

Като официален вносител на New Holland за България, имаме подкрепата на завода, а това ни дава възможност да развиваме богато портфолио от услуги с добавена стойност за клиентите, като така успяваме да отговорим на всяка индивидуална клиентски потребност. Както всеки бизнес в наши дни, така и бизнесът със земеделска техника се движи по посока аутсорсинг. Смятам, че ние, в качеството си на обслужващи други бизнеси, имаме достатъчно добре развита структура, човешки потенциал, както и сериозен опит, с които да бъдем полезни на фермерите, така че да ни се доверят дългосрочно като техни партньори. 

 

Интерагри България предлага 5 години удължена заводска гаранция, какви предимства носи това за клиента? 

Земеделецът трябва да е внимателен при избор на бизнес партньор, когато реши да инвестира в покупка на машина, тъй като освен цената, която плаща на момента, трябва да вземе предвид стойността на техническите обслужвания, резервни части и консумативи в един обозрим период от поне 5 години. 

 

Гаранцията е важна част от портфолиото ни с услуги с добавена стойност, носещи допълнителни предимства за клиентите ни. Производствената гаранция носи сигурност и спокойствие при експлоатацията на машината, като New Holland гарантира за качеството на произведените машини и вложените части в тях, но доставени чрез оторизирания си вносител на марката в България – в случая, това сме ние.

 

Удължената гаранция New Holland Service Plus е едно допълнително уникално предимство за нашите клиенти. Това е търговска гаранция от производителя при покупка на трактори и зърнокомбайни New Holland, включваща компоненти и пакет от сервизни услуги, съгласно нивото на покритие, избрано от клиента. С нея клиентът ни си гарантира сигурност и спокойствие в един по-дълъг, 5-годишен план на експлоатация на машината. 

 

Какъв съвет бихте дали на клиентите по отношение на гаранционното обслужване?

Това какъв гаранционен пакет ще избере клиентът е в пряка зависимост от неговите изисквания и конкретни нужди. В някои случаи, решавайки да спести незначителна сума пари, клиентите нарушават гаранцията си, а с това рискуват цялата дългосрочна инвестиция.

 

Ако пазарува разумно, всеки може да си купи резервни части и консумативи на изключително изгодни цени, като има много опции – може да ги предплати, може да се възползва от преференциалните ни условия по време на кампания, а би могъл и да купи машината, с включени всички обслужвания за период от 5 години по предварително изготвен план за поддръжка на машината. За разлика от много други бизнеси, нашият е до голяма степен предвидим, има цикличност, от която е добре клиентите ни да се възползват, спрямо конкретните си нужди. 

 

Какви са тенденциите, които се наблюдават в бизнеса по отношение на сервизното обслужване?

Машините стават все по-сложни и все по-изискващи добра компетентност. Има няколко променливи, които влияят върху пазара, едното е сложността на новата техника, нуждата от специализирани инструменти и квалифицирани кадри, които да са в течение с новостите на пазара. Ако преди години в едно стопанство един човек е вършил всичко, в наши дни, с напредъка на технологиите и все по-голямото разделение на труда, това е невъзможно. 

 

Тъй като естеството на нашия бизнес подпомага бизнеса на земеделските предприемачи, все по-голяма популярност набират консултантските услуги в нашата сфера. По-изгодно е едно стопанство да не развива собствена структура за сервиз и поддръжка, а да изнесе този тип услуги при компания, като нашата, като договори много добри ценови условия, които да го удовлетворяват дългосрочно, да се довери на специалисти, които ще могат да обслужват бизнеса му.

 

Наследство от комунизма е да нямаме аутсорсване, все още не оценяваме предимствата на това да се наеме компания с изградена структура и специалисти, на които дългосрочно и рентабилно да може да разчита. Клиентът може да си договори сервизен договор, включващ по-добри цени на час, за километри, за резервни части с оторизираните сервизи и така той би имал разходи, само когато има нужда. Така е много по-изгодно, по-ефективно, по-качествено, по-бързо, по-сигурно, при това с гаранция.

 

Какви усилия полага Интерагри по отношение на развитие на качествени специалисти? 

Всички сервизни специалисти са оборудвани с топ инструментариум, имат персонален компютър, мобилен телефон, както и личен акаунт с достъп до цялата техническа литература и информация на нашите доставчици. Това ги прави в крачка с най-големите новости в технологичните иновации. Провеждат се и непрекъснати обучения от доставчици по отношение на техническата компетентност, както и вътрешно фирмени обучения, насочени към техническата компетенция и личностни умения, тъй като много голяма част от работата им касае работа с клиенти.

 

Сервизите на Интерагри са сертифицирани по Top Partner сертификационна програма за качество на обслужването, която касае спазването на определени стандарти на обслужване, оборудване и квалификация на сервизните специалисти. По-голямата част от нашите сервизни специалисти са с инженерно образование, както и притежават над средното ниво на владеене на английски, което ги прави наистина качествени специалисти.

 

Стажантските програми, които развиваме, също подпомагат търсенето и намирането на квалифицирани и мотивирани експерти. Имаме успешен опит с наши много добри сервизни специалисти, започнали като стажанти и трупащи опит в компанията с години. Има голямо разминаване между очакванията на студентите, започващи своята първа работа и това, което може да предложи бизнесът и затова има голям потенциал да се работи в посока на уеднаквяване на очаквания и изисквания между бизнеса и студентите. 

 

Какъв би бил Вашият личен съвет към земеделеца при покупка на земеделска техника по отношение на сервиз и поддръжка?

Първото, което бих посъветвал земеделеца е, ако може да си позволи най-високата степен на гаранционен пакет, да сервизира машината с оригинални резервни части и масла, като се стреми към най-добрата възможна оферта, а такива неминуемо се предлагат от всяка оторизирана фирма, предсезонно или сезонно, предложенията са съобразени с цикличността на обслужванията на машините. Тънките сметки излизат скъпо!

 

Купуването на една машина е инвестиция и изисква внимателно преценяване в процеса на избор на партньор, който ще подпомага бизнеса на земеделеца години наред. Трябва да се съблюдава доколко партньорът е надежден, отворен за комуникация, да има покритие в страната. Много е важно марката да бъде представена в Европа, по възможност и в България, тъй като това представлява огромна пречка при доставка на резервни части, която се удължава като време и се оскъпява. Желателно е закупуването на машината с включени обслужвания, както и надграждане на удължената гаранция. 

 

При земеделците има голяма сезонност. Има предвидимост на нуждите и разходите и всеки земеделец може да ги вземе предвид още в самото начало, при закупуване на машината. Ние предлагаме голяма гъвкавост и разнообразие по отношение на предсезонни и сезонни технически обслужвания. Машините се използват в точно определени моменти от годината и са подложени на високо натоварване в даден период от време, това особено касае комбайните. Като официални представители на дадена марка, ние сме в състояние да предложим най-добрите условия и цени. Ние сме доста активни по отношение на предсезонни и сезонни кампании, като предлагаме голяма гъвкавост по отношение специфичните нужди на клиентите. 

 

За асистенция и допълнителна информация можете да се обадите на националния телефон Интерагри България 0700 46 666