Как да извлечете максимума от всеки декар на полето?

Как да извлечете максимума от всеки декар на полето?

PLM системите за прецизно земеделие на New Holland осигуряват най- високото ниво на точност за всяка операция, като автоматично и асистиращо управление, секционен контрол и ISOBUS комуникация. Те отдавна не са просто екстра, а истинска необходимост, която прави работата на полето по-ефективна, с по-малко загуби, спестява пари, време и помага да бъде извлечен максимума от всеки сезон. 

 

New Holland предлага голям набор от интуитивни решения, които отговарят на нуждите на всеки земеделец -  от навигационни системи за ръчно управление до напълно интегрирано автоматично управление. Тези решения могат да бъдат съчетани с редица коригиращи сигнали от 20 cм до 2.5 cм абсолютна точност, в зависимост от индивидуалните нужди. 

 

Първият въпрос, на който трябва да си отговорите преди да решите да купите система за прецизно земеделие е от какво ниво на точност имате нужда. Изборът на подходяща PLM система е обвързан с това каква е обработваемата площ, както и какво е приложението й. 

 

В таблицата можете да видите обобщена информация, с която лесно и бързо можете да се ориентирате от какво ниво на точност има вашия бизнес, с цел да улесним вашия избор. 

 

 

За да извлечете максимума от всеки декар на полето, New Holland предлага и пълен набор от решения за управление на ресурсите на стопанството. Променливата норма и секционният контрол позволяват максимално увеличаване на добивите и намаляване на разходите, свързани с прилагането на торове, препарати и семена.

 

Добивомерът и влагомерът на комбайните дават възможност да видите колко продуктивни са вашите полета, а когато ги комбинирате с PLM® софтуер, можете да приложите необходимото количество торове в областите с по-ниски добиви. Усъвършенстваната технология за мониторинг на влагата позволява точно прилагането на допълнителни добавки при балиране и също така ви позволява да изчислявате прецизно разходите за сушене.

 

Пълният софтуерен пакет на PLM® решенията на New Holland ви позволява да управлявате всички аспекти на фермата си, за да увеличите производителността и да намалите разходите си. Технологията за телеметрично предаване на данните на машините, позволява на мениджърите и механизаторите да се свързват с машините си от „вкъщи“. Можете да поддържате връзка с машините си по всяко време и можете да изпращате и получавате информация в реално време, която спестява време и повишава производителността. Изберете между базовия пакет за начално ниво или надстройте до разширения професионален пакет, в зависимост от индивидуалните Ви нужди.

 

Решенията на New Holland за автоматично управление са съвместими с пълен набор от коригиращи сигнали, така че да можете да изберете подходящото за Вас ниво на точност. GPS и GLONASS коригиращи сигнали се предават чрез мрежа от спътници, които орбитират около Земята, а наземните приемници след това могат да определят собствената си позиция по отношение на тези сигнали. Само това обаче не е достатъчно за селското стопанство, поради което трябва да се използва и диференцилен коригиращ сигнал.

 

Глобалната система за позициониране (GPS) е спътникова навигационна система, базирана на пространственото позициониране и е част от по-голяма система, наречена Глобална навигационна спътникова система (GNSS). GNSS е термин, използван за всички системи за спътникова навигация, използвани за предоставяне на данни за позициониране. Понастоящем GNSS обхваща системите GPS, GLONASS, а отскоро и Европейската система за спътникова навигация GALILEO и китайската BEIDOU. Когато навигационните приемници следят едновременно GPS и GLONASS, броят на “видимите” сателити значително се увеличава, което намалява риска от загуба на спътниково покритие.

 

EGNOS и OmniSTAR VBS предлагат текуща точност от 20 см и повторяема точност от 1 м. Това означава, че можете да се върнете в една и съща точка в полето си след преминаване и да сте в рамките на 20 см от мястото, където сте били преди, ако това е в рамките на няколко часа. Тази система е най-подходяща за приложения като пръскане и оран, където точността и повторяемостта не са от първостепенно значение.

 

RangePoint RTX корекцията осигурява текуща точност от 15 см, и повторяема точност от 40 см. Това е идеално за всички приложения като пръскане и торене.

 

Третото ниво на точност е OmniSTAR XP, което е вашият идеален партньор за високопроизводителни пръскания и при почвообработки. Системата OmniSTAR G2 е идеална за операции, които разчитат в голяма степен на автоматично управление и изискват надежден сигнал с висока точност.

 

Това е гарантирано, тъй като спътниците GLONASS се използват в допълнение към GPS сателитите. Най-високите нива на точност могат да се получат с коригиращите сигнали OmniSTAR HP с нива на точност до 10 см, което го прави естествен избор при сеене и жътва.

 

За стопанства в най-отдалечените места или които покриват огромни площи, CentrePoint RTX осигурява текуща и повторяма точност под 4 см. Надеждността на сигнала е допълнително осигурена и от използваните GLONASS сателити, което като краен резултат прави този тип корекция подходяща за практически всички видове апликации.

 

RTK Radio използва мрежа от базови станции с връзка чрез радио сигнали и излъчва в радиус от 13 км от базовите станции, когато няма препятствия между тях. Новоизградената от New Holland RTK NTRIP мрежа използва RTK станции, разположени в цялата страна и използва мрежата на мобилния оператор за предаване на коригиращи сигнали в реално време до всяка точка в полето. Това ниво на точност е подходящо за всички приложения като релсова сеитба, изравняване на почвата и дори изработване на канали за отводняване, които изискват висока хоризонтална и вертикална точност. Това е най-доброто решение за прецизно земеделие, заедно с високоточната повторяемост.

 

Клиентите, които обработват при наклонени терени или когато топографските условия блокират пряката линия от базовата станция, технологията XFill предлага надеждно решение, като осигурява до 20 минути корекция след загубата на RTK сигнал.

 

Като официален вносител на New Holland за страната, Интерагри Българи предлага пълен набор от техническо оборудване и квалифицирана поддръжка за използване на системите за прецизно земеделие PLM. За асистенция и допълнителна информация можете да се обадите на националния телефон на компанията 0700 46 666