Как да се извлече ефективност, когато се изпълнява един животновъден обект?

Тази година Агритоп съвместно със Schauer ще предоставят възможност на свои клиенти - фермери от България да посетят съществуващи ферми в чужбина

Как да се извлече ефективност, когато се изпълнява един животновъден обект?

Агритоп гради дългогодишни партньорства с водещи световни брандове с непрекъсната ангажираност към предлагането на надеждни решения и качествено следпродажбено обслужване.
 


 

Това гарантира високото качество на предлаганите продукти, но и подчертава ангажимента на компанията към своите клиенти.  
 

Николай Стефчов, управител на фирма Агритоп
 

Николай Стефчов
 

Имахме шанса да започне нашата дейност с утвърдени специалисти от Западна Европа, които в първите години от развитието на нашата фирма ни помогнаха, бяха изключително активни, посещаваха на всеки 3 месеца нашата държава. Те ни обучаваха на наши съвместни обекти, при което се научихме не само на точност, коректност и прецизност, ние се научихме и на това как да се извлече ефективност, когато се изпълнява или обмисля изпълнението на животновъден обект.


Martin Prissnitz, директор продажби Schauer Agrotronic за Югоизточна Европа
 

Агритоп
 

За мен е удоволствие да бъда отново на АГРА заедно с Агритоп. През 2019 г. тук представихме за първи път система Strohmatic, тогава спечелихме и златен медал от селскостопанското изложение


Томас Фритше, експерт в проектирането и технологичното оборудване на ферми в Германия и България
 

Томас Фритше
 

Агритоп е нашият партньор, с който работим вече 20 години. Те се развиват на много високо ниво и успяват да правят добър следпродажбен сервиз и да консултират своите клиенти в правилната посока. Те са изключително силни с умението си да предоставят цялостни решения и концепции.


Ето още какво споделиха партньорите на компанията пред обектива на Трактор.БГ?
 

Нови възможности за фермерите в България от Schauer 
 

"От 5 години работим с Агритоп и за този период успяхме да инсталираме системата Strohmatic в една ферма в района на Лом, която и към момента работи успешно, а собствениците са изключително доволни. 
 

Междувременно продадохме още две системи, които в момента са в процес на монтаж на различни локации в България.
 

Не спираме дотук. Разработихме нова система, която виждате тук вдясно от мен. Интересното е, че при нея сламата не се транспортира от веригите, които обикновено имаме в нашата класическа система, а се разпределят по въздух и се разпръскват чрез ротационен разпределител. Системата е предназначена за по-големи площи, които ще бъдат покрити със слама. 
 

Тя се вписва идеално в птицеферми, в стопанства за отглеждане на пилета или патици. Вече обаче става все по-често срещан избор от животновъди, които отглеждат и едро преживни животни", обясни Martin Prissnitz.
 


 

Тази година Агритоп съвместно със Schauer ще предоставят възможност на свои клиенти - фермери от България да посетят съществуващи ферми в чужбина. Идеята е българските животновъди да се запознаят отблизо с технологията и с предимствата - да разговорят директно със своите чуждестранни колеги за обмяна на опит и идеи. 

"Партньорството ни с Агритоп е чудесно. Дори докато си говорим в момента, инсталираме оборудване в още две ферми в България. Имаме и проекти в свиневъдния сектор, което само ме кара да се радвам. В нашето партньорство виждам голямо бъдеще, тъй като те работят наистина професионално – като компания на световно ниво", добави още Prissnitz.
 

По-високи стандарти с продукти, отговарящи на новите зелени изисквания
 

Томас Фритше, експерт в проектирането и оборудването на ферми в Германия и България, е партньор на Агритоп повече от 20 години.  Днес той говори за новите еко решения за намаляване на емисиите на фирма Агротел.
 

"Фирма Агротел е водещ производител на технологични решения за животновъдството и изграждане на торови съоръжения, вече предлага и решения за тяхното покриване. Това е нещо ново дори за самите нас. Закупихме немска фирма, лидер в производство на тези мембрани за лагуни преди около година. И вече успешно предлагаме на пазара покривала за лагуните, за намаляване на вредните емисии, но също така и мембрани за съхранение на газ, т.е. можем да извличаме био газ от най-базовите и евтини лагуни от фолио", каза Томас Фритше.
 

Това е една много актуална и силно дискутирана тема в ЕС, а именно както животновъдното производство да бъде щадящо околната среда.
 

"Благодарение на технологичните решения на тези мембрани, успяваме да направим 100% хомогенизиране на оборския тор, което е изключително важно за функционирането на съоръженията.
 

Тези съоръжения можем да ги захванем към пръст, земна маса или бетон. По този начин успяваме да покрием лагуни на по 30-40 години, откакто са изградени и с размери 30 на 100-120-140 метра дължина. 
 

Много се радвам, че работим с Агритоп в България, за да можем да предложим качествен монтаж и поддръжка на тези съоръжения. 


 

Друга точка в нашата работа е изграждане на обори за поголовието във фермите – за телетата. Резултатът от здравите телета е крави с висока производителност и жизнено здраве, както и значително намаляване на ветеринарномедицинските разходи във фермите. 
 

На път сме тази година да започнем първите обекти за телета в България. И по този начин ще дадем по-голяма представа в реалността на нашите клиенти до какво ниво трябва да достигат при отглеждането на животните", добави експертът.
 

Продукти на световни лидери в сектора, нови тенденции и надеждно следпродажбено обслужване, Агритоп предлага работещи решения, добре обмислени и доказали се в практиката.
 

"Ние постигнахме доста високо професионално ниво и при осъществяване на строителната дейност, както и при осъществяване на монтажите и на стартиране на всичките инсталации. Разбира се, съчетано и с нашето желание, съчетано и с нуждите на фермерите, съчетано и със знанията, които пренасяме от другите държави, стигаме до тези добри резултати. 

Агритоп е номер едно и ние се доказахме във времето с това, че хората от първата година, откакто сме създадени до ден днешен продължава да се обръщат към нас, да работят с нас, да се вслушват. Ние искаме да им помагаме, те също ни помагат и просто е видно, че се развиваме съвместно", заключи Николай Стефчов.


Повече информация за всички продукти и машини можете да получите от Агритоп ООД.