Как си избирате комбайн?

Как си избирате комбайн?

Фермерите търсят разумните решения. Те търсят съотношението цена/качество да е във възможно най-добрия диапазон. Причините за това не са само икономически. Стопаните се водят от натрупаните опит и знания, пътуване извън страната и анализа на досегашната практика. 

 

Как е избрал комбайн за стопанството си от 10 000 дка в Пазарджишко, където обработва зърнено-житни култури, ни разказа Иван Колибанеков, когото срещнахме на АГРА 2024.

 

“Беше ми необходима втора машина. След като направих обстойно проучване на пазара и проверих техническите характеристики, както и съотношението цена/качество, установих, че машината на SAMPO ROSENLEW е изключително конкурентоспособна. Не отстъпва по нищо на големите брандове, в които огромен процент от цената е заради марката.

 

Това е машина, която се произвежда във Финландия. Финландците са изключително силни във всички технологични направления - комбайнът не прави изключение. Изключително добра машина, с малко над 6 метра хедър, с мощен двигател AGCO над 300 конски сили. Това за втори комбайн в стопанството ми върши перфектна работа”, разказа той. 

 

Спецификите на работа в стопанствата в страната са различни и е важно машините да са съобразени с това. 

 

Как се справя COMIA C14 на нивите на Иван?

 

“Нашето стопанство е в полупланински район, няма как да прибираме голям брой площи заради пресечения терен. Комбайнът се справя с около 200 дка/ден без проблем”, обясни фермерът. 

 

Едно от най-важните неща за земеделците е сервизът да е бърз и качествен, особено ако стане беля по време на кампания. 

 

“Машината не прави никакви проблеми. Един хидравличен клапан беше направил грешка. В рамките на 24 часа частта пристигна от Финландия. Със серзива имаме постоянен контакт. Освен това самите финландци са изключително отзивчиви и имам непрекъснат контакт дори с тях. По време на настройка на машината или по време на работа, ако имам въпроси, мога да се обърна и никога не ми е отказана помощ незабавно”, сподели стопанинът.  

 

Официален представител на марката SAMPO ROSENLEW в България е Агроконсулт Машини. На селскостопанската изложба АГРА 2024 компанията имаше свой щанд, на който освен комбайна COMIA C14, бяха представени и други предложения към стопаните. 

 

Едно от тях е впечатляващата No-Till сеялка SuperWalter W1770. Това е нов за пазара модел, произведен в Аржентина. Модулите на сеялката могат да варират между 3,5 и 6,5 метра работна ширина, натискът на диска е 250 кг, а бункерът й е с обем 4500 литра. 

 

SuperWalter W1770: Изключително здрав механичен продукт. 

 

Частите за сеялката са налични в складовете на Агроконсулт Машини, увериха от компанията, която е официален представител на SuperWalter за България. 

 

Предстои да бъдат направени и демонстрации както със сеялката SuperWalter W1770, така и с комбайна COMIA C14 на SAMPO ROSENLEW на различни полета в страната, посочи Митко Иванов, мениджър продажби и продукти в компанията. 

 

 

Фермерите имаха възможност да разгледат и новия модел на тракторите HATTAT - T4105, който бе представен на АГРА 2024. 

 

Той е с двигател FTP Euro V, със 102 конски сили. Този модел е клас машина е много търсен от всеки вид фермер, независимо от размера на неговото стопанство. Машината е оборудвана с всичко необходимо за нуждите на едно стопанство, климатик, компресор, тежести, хидравлично рано и трета точка и т.н.
В сегмента около 100 к.с., HATTAT -T модел  няма алтернатива на пазара. 

 

Най-доброто съотношение цена/качество е неоспоримо! 

 

Сервизът е на отлично ниво. Целият екип на Агроконсулт Машини е преминал обстойно обучение по новата задвижваща система и е готов да отреагира на момента, ако се появят проблеми при клиент.

 

От компанията уверяват, че работят усърдно, за да не се налага да се правят  компромиси. От гледна точка на резервни части, всичко се поддържа на склад, така че каквато и повреда да има, екипите на фирмата могат да реагират на момента. 

 

За повече информация за продуктите, предлагани от Агроконсулт Машини, може да се осведомите на сайта на компанията https://agmach.bg