Каква машина за засяване на зеленчуци да изберете?

В Tractor.bg може да откриете разнообразие от машини за зеленчукопроизводството

Каква машина за засяване на зеленчуци да изберете?

Зеленчукопроизводството е важна част от селскостопанската дейност у нас. За да бъде фермата преуспяваща и да постигаме добри добиви, важно е да отделите внимание при избора на машини за засяване, сеялки, разсадопосадъчни машини и т.н. Преди да пристъпите към покупка, имайте предвид няколко характеристики:

 

●        Мащабите на площите;

●        Специфичността на избраната зеленчукова култура;

●        Възможността за обслужване на селскостопанската техника;

●        Гаранционно обслужване и достъп до резервни части и др.

 

Не на последно място консултирайте се за удобството при работа, наличието на иновационни решения, с цел по-прецизна работа и по-висока продуктивност, разход на гориво и т.н.

Традиционно фермерите у нас отглеждат зеленчуци по два начина - или чрез директно засяване, или чрез засаждане на разсад.

 

 

Познати са няколко вида сеитба:

 

●        Разпръсната;

●        Ивичеста;

●        Редова;

●        Гнездова;

●        Лентова.

 

Характерно за разпръснатата сеитба е, че се прилага при отглеждането на ряпа, репички и спанак. Ивичестата намира приложение при кореноплодните, а гнездовата – при тиквовите култури и увивните сортове фасул.

 

 

Ако отглеждате грах или спанак, заложете на редовата сеитба. Колкото до лентовата, тя е сред най-препоръчителните, тъй като може да приложи при почти всички зеленчуци. Характеризира се с ред предимства пред другите начини на сеене.

 

В наши дни все по-голяма популярност има механизирано засяване на зеленчукови култури. То се извършва с помощта на пневматични сеялки или специализирано оборудване за зеленчуци.

 

Разглеждайте в удобно за Вас време

 

В Tractor.bg може да откриете разнообразие от машини за зеленчукопроизводството. Предлагаме както техника за сеене, почвообработка и разсаждане, така и за жътва и поддържане на площите в оптимално състояние.

 

Разгледайте категориите и ще се натъкнете на интересни и актуални оферти. При нас предлагат продуктите си търговци от цялата страна, които внасят техника от цял свят.

 

Печелете без излишни усилия

 

В Tractor.bg всеки търговец на агротехника може да си направи акаунт и да публикува безплатно своите оферти. Разполага също така с възможност да повиши своята видимост. Не губете ценно време и блестяща възможност. Още сега отделете няколко минути за регистрация. Не са нужни повече, за да тласнете бизнеса си напред.