Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Кампанията по пролетна сеитба 2014 започва

Кампанията по пролетна сеитба 2014 започва

Състоянието на есенниците е добро в почти цялата страна, съобщават земеделски производители от различни региони на страната. Валежите през март, според стопаните, са помогнали за нормалното развитие на есенните култури, особено в районите, в които засушаването беше най-сериозно.

 

В регионите, където културите са засети по-късно, все още текат агротехническите срокове за торене, с което да се осигури правилно развитие на есенните култури. Необичайно меката зима и високите температури през март доведоха до изместване на началото на сеитбената кампания на пролетните култури напред.

 

В районите с по-обилни валежи в началото на март земеделските производители вече започнаха засяването на пролетните култури. Макар масовата сеитба на слънчоглед още да не е започнала, в много региони на страната стопаните вече сеят слънчоглед.

 

източник: www.fermer.bg

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug