Хедер, създаден по желание на фермерите

SUN STAR е създаден за жътва на слънчоглед и бе с премиера на БАТА АГРО 2023

  • 75
  • 0
  • Новини
Хедер, създаден по желание на фермерите

Хедерът за жътва на слънчоглед SUN STAR, представен от компанията Amteco Harvest, дебютира на изложението БАТА АГРО 2023 в Стара Загора.

 

За неговите основни предимства ни разказа управителят на фирмата Надежда Семерджиева. 

 

“Хедерът е изцяло механичен. Изключени са всички хидравлични и електрични системи при задвижване на други хедери. Опитали сме се в него да съчетаем най-доброто от жътвата в Латинска Америка и в Германия. Като сме взели начина на жътвата на аржентинските хедери и механиката, точността и прецизността на Германия. Редукторите и задвижването са на германската фирма Шумахер (Schumacher)”, обясни Семерджиева.

 

 

Вместо с щит, хедерът разполага със самовъртяща се тръба, като това дава възможност да се регуилира височината и надлъжното разположение. 

 

Хедерът прибира само питите на слънчогледа, като не вкарва стъблена маса в бункера на комбайна. Това е възможно, благодарение на изтеглящите валячета в основата му. 

 

SUN STAR има сменяема прикачна рамка, което осигурява възможност хедерът да се адаптира лесно към различните модели комбайни. 

 

 Създаването на хедера е плод на дълги разговори с фермери. 

 

“Те са споделяли техния опит при жътва. Споделяли са това, което не им харесва, това, което им харесва. И се постарахме нашият конструктор да вземе най-добро от това, което те казват и да го предложим на пазара. Цената му е изключително атрактивна на фона на останалите хедери на пазара. И смятаме, че това ще бъде една полезна машина за българските фермери”, посочи Семерджиева. 

 

Производството на хедера е възложено към момента на българската фирма Металагро, а гаранцията му е 5 години.

 

За повече информация и поръчки, можете да се свържете с представителите на Amteco Harvest на телефон +359887886927 или на e-mail: [email protected]