Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Kioti ще разработва трактори с мощност 110-120 к.с.

Kioti ще разработва трактори с мощност 110-120 к.с.

снимка: www.tractor.bg

Дж. С. Ким, експорт мениджър на Daedong Industrial Corporation (Kioti) за Европа посети новата база на официалния вносител на марката за България СД “Петко и Иван Драганови”. Той бе на посещение в България, за да се запознае лично с пазара на селскостопанска техника и предимно с тракторите Kioti.

Това, което разбирам за българския пазар на селскостопанска техника при посещението си, е, че действително българските селскостопански производители се нуждаят както от малки, така и от трактори с по-голяма мощност, тъй като те се използват за много разнообразни нужди, коментира Ким пред Трактор.БГ.

Това налага нуждата от разработването от страна на Kioti на трактори с по-голяма мощност (над 100 к.с.). В тази връзка Kioti планира разработката на трактори с мощност 110-120 к.с., но в момента инвестицията е на етап пручване на пазара и планиране.

Заради икономическата криза, през тази година продажбите са малко по-ниски, особено в сравнение с миналата година, когато бяха на много високо ниво, отчете още Ким. Това не е така само в България. Преди седмица Kим е посетил и Чехия, където спадът в продажбите е с 30%. „Официалният ни представител СД “Петко и Иван Драганови” представя марката Kioti много добре в страната ви и ще продължаваме да работим с тях. Сервизът им е на много добро ниво и клиентите са доволни от експертната работа”, категоричен беше специалистът.

Българските земеделци нямат оплаквания по отношение на обслужването и доставката на резервни части за тракторите Kioti. На първо място това се дължи на отличния сервиз, който предлага в новата си бази СД Драганови. Поръчките за резарвни части се реализират за 2-3 дни (а при необходимост и в рамките на 24 часа), тъй като Kioti разполага с представителство в холандския град Ротердам и това улеснява поръчките и доставката.

Закупената техника разполага с безплатен гаранционен сервиз за две години. Корейският гигант планира разширяване на центъра за резервни части в Холандия през следващата година, съобщи още Ким.

Помолен да коментира дългия съдебен спор между двата гиганта Kioti и Kubota, както и конкуренцията между тях, Ким заяви, че тракторите Kioti са по-добри както по-отношение на качеството, така и по отношение на цената. Трактор.БГ припомня, че японският производител на трактори Kubota реши да смени дизайна на тракторите си заради продължаващ дълъг съдебен спор с корейските трактори Kioti.

Корейският гигант Daedong Industrial Corporation (Kioti) произвежда общо 8 000 трактора годишно за пазара в САЩ, съобщи Дж. С. Ким. 3 000 трактора Kioti са за американския производител Bobcat. Съвместното производство на Bobcat и Kioti датира от края на 2007 година.

Двете компании разработват съвместно компактни модели трактори до 55 к.с., телескопични товарачи, мини-багери и трактори оборудвани за комунални услуги. Останалите 5 000 трактора Kioti се предлагат свободно на американския пазар.
 
© 2009 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!

ВИДЕО:
Нова база на СД “Петко и Иван Драганови” - визита от Kioti
Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug