Китайските трактори YTO навлизат все повече на европейския пазар

Китайските трактори YTO навлизат все повече на европейския пазар

Новият модел YTO X1254, който е 125 к.с., е най-големият трактор, китайско производство, успешно налагащ се през последните месеци на европейския пазар.

Машините вече успешно се реализират в редица европейски страни, а във Великобритания продажбите на трактора ще започнат през лятото. Ще се предлагат двигатели Tier 3 Perkins и YTO, като и двата ще отговарят на изискването за вредни емисии Tier 3. Също така за европейския пазар е предназначе и тракторът в обикновен луксозн вариант.

Скоростната кутия  на YTO X1254 е с 12 предни и 4 задни предавки. Цената все още не е определена, но съдейки по съществуващите модели от 90 к.с., на цена £19.500, се очаква новите машини да бъдат сравнително ниски и достъпни за масовия фермер.

Най-големият модел на YTO, произвеждан в Китай, е с мощност 180 к.с., но за момента той не се предлага на европейския пазар.


В България се предлага само един модел на марката – YTO X904. Тракторът е с 4-цилиндров двигател, водно охлаждане и турбокомпресор. Мощността му е 90 к.с.
YTO X904 притежава всички европейски сертификати.