Кои са иновациите за 2016-та, показани на EIMA International? (част 2)

Кои са иновациите за 2016-та, показани на EIMA International? (част 2)
Състезанието за технически иновации, което се провежда по време на изложението EIMA International, е едно от най-забележителните и впечатляващи експозиции на новостите в техниката. 
Целта на състезанието е да се обърне внимание на производителите на машини за селското стопанство към техническите иновации, като в основата е да се решат проблемите, които възникват по време на селскостопанските дейности. 
 
 
Най-голямо внимание се обръща на ергономичността, безопасността по време на работа, влиянието върху околната среда. 
Именно поради това тази година за първи път беше добавена и категорията –  „Синя награда“ (Blue Award).
 
Тя беше създадена като допълнение към наградата за технически иновациина, която се дава на тези участници, които имат практическо решение да се намали лошото влияние върху природата и да се засили предпазването от подобно влияние.
Наградите се дават от комитет, сформиран от експерти от университети и изследователски центрове, както и от представители на фирми и организации, свързани с техниката. 
 
 
JOHN DEERE Italiana Srl - Command8 on 5R
 
 
Напълно автоматизирана трансмисия за тракторите от серията "5R". От 90 до 130 конски сили, снабдена с автоматичен съединител. Също така разполага и с екофункция за пътуване в трафика, при което двигателя работи на ниски обороти. 
 
Nobili Spa SLS страничен шредер 
 
 
Страничен шредер, който може да бъде монтиран пред или зад трактора, без да се изискват допълнителни устройства за това. 
 
Spezia Srl – Schiumone – „Синя награда“
 
 
Убиец на бурени, който използва пяна, която се впръсква върху тревата и чрез висока температура ти унищожава.  
Това решение позволява да не се използва хербициди. 
 
ALI Srl – противотежест 
 
 
Предна противотежест, която може да бъде поставена до 1000 мм в сравнение със стандартната позиция. Всички междинни позиции са възможни и се контролира чрез хидравлика от кабината.
 
Mastrolab Srl – система за миксиране на пестициди и торове – „Синя награда“ 
 
 
Миксираща система за пръскачки. Може да работи с течни и прахообразни вещества  
Апликацията повишава нивото на опазване на околната среда и позволява да избегне пренасянето на големи колечиства от готови миксове.
 
Nobili Spa -  Canopy Reading System – „Синя награда“ 
 
 
Ултрачестотни сензори изчисляват степента на вегетация и насочват струята и силата, с която тази пръскачка насочва въздуха и веществата към растенията. 
 
Очаквайте скоро и следващата порция наградени.