Кои са новите високопродуктивни машини от Case IH за 2016 г.? (ВИДЕО)

Кои са новите високопродуктивни машини от Case IH за 2016 г.? (ВИДЕО)

„Земеделието е много различно от това преди две години, когато отново бяхме заедно на Агритехника.“  Това заяви на пресконференция на Case IH  Андреас Клаузер, Президент на компанията.  Фермерите имат ясна стратегия , която следват, за да бъдат по-производителни и ефективни. В тази насока, ще се развиват и машините от продуктовата гама на Case IH , категорични са от световния производител. Доказателство за това е и новата серия трактори Case IH Optum, която беше представена за първи път по време на изложението.

 

Дан Стюард, Продуктов мениджър Case IH сподели пред Трактор.БГ:

“Това е първото представяне на новата серия трактори Case IH Optum. Както сами може да се убедите, тракторът е с изцяло нов дизайн. Има доста агресивен вид заедно с новите LED светлини, позиционирани в предната част. Изключително практично за всички наши европейски клиенти е, че на предния навес са изкарани изходи за хидравликата, ISOBUS терминала и светлините. В задната част на трактора всичко също е направено да е практично.“

 

 

Case IH OPTUM CVX ще се предлага в два модела Case IH OPTUM CVX 300 и Case IH OPTUM CVX 270, съответно с 300 и 270 к.с.. Двигателят на новата серия е  6,7-литров FTP, който покрива последните изисквания за вредни емисии – Tier IV Final, а новата безстепенната трансмисия при  Optum CVX е разработена за надеждно предаване на високите теглителни изисквания, генерирани от двигатели над 300 к.с.

 

 

"Новата серия трактори Case IH Optum е един компактен трактор, който обаче е във високия мощностен диапазон и гарантира дълъг работен ден. Именно затова е оборудван с 630 литров резорвоар, което позволява минимум 12 часа работа на полето без презареждане. Кабината е изключително комфортна. Оборудвана е с кожени седалки с подгряване и вентилация. Джоистикът и панелът за управление е запазан идентичен с този на останалите тракторите Case IH, за да може опетаротът да се адаптира лесно. Друга важна характеристика при този трактор е, че системите му са съвместими с новият ISOBUS class. III.", допълни още Стюард.

 

 

Джордж Стансън – бизнес мениджър на Case IH за Централна и Източна Европа представи последната иновация при тракторите от серията Case Magnum - тракторът Case IH Magnum Rowtrac: “ Всички вече са се убдели, че ние работим, за да бъдем иновативни в аграрния сектор и да предлагаме по-добра производителност на машините на полето. През последните години се наблюдава значително утъпкване на земеделските земи, в това число и в България, затова ние намерихме решението в тази насока. Case IH Magnum Rowtrac не само избягва отъпкването на почвата, но в същото време го и контролира. Изключително подходящ е за неравни терени и работа по склонове. Не на последно място е предимството на гумено-верижното задвижване, което свежда отъпкването до минимум и също така го прави изключително подходящ за работа в кални и влажни условия.“

 

 

Case IH Magnum Rowtrac е добро решение в мощностния диапазон до 400 к.с. и заедно с партньорите в България - фирма Тайтън Машинъри България, производителят е убеден, че ще навлезе все по-успешно на пазара при средните и големи ферми.

 

"Тракторът  Magnum Rowtrac е наличен още сега – можете да го поръчате веднага! Много сме горди от нашето партньорство с ТМБ и сме планували заедно с тяхната подкрепа нови и нови изненади за българските фермери.”, допълни още Стансън.

 

По време на изложението Агритехника бяха представени и новостите при комбайните Case IH за сезон 2016 г.

 

Новата серия комбайни Case IH Axial Flow 140, която фермерите видяха на щанда на производителя имат увеличена мощност на двигателя и подобрение на ротора. Моделите са оборудвани с двигатели Tier 4 FInal с мощност до 449 к.с . Комбайните Case IH Axial Flow 140 имат увеличен капацитет на вършачната система, като осигуряват възможно най-високо качество на зърното и намаляване на загубите до водещо в сектора ниво – дори при работа в тежки условия.

 

 

“Новата серия комбайни е оборудвана с иновативна очистваща система Cross Flow, която позволява безупречна работа и при наклонени терени, като компенсира наклона на полето. Подобрена е и система на нарязване на сламата и управлнието ѝ от кабината. Също така серията Case IH Axial Flow 140 ще има опционално гумено-верижно задвижване за моделите  AF 6140 и 7140. Веригите се предлагат във версии от 610 мм и 762 мм и комбайнът остава в ограничението за ширина от 3.5 м; 900 мм вериги също са налични, но ширината на машината  ще бъде над 3.5 м.” сподели Август фон Екардстайн от Case IH.

 

 

По време на Агритехника, специално за животновъдите, от Case IH  представиха на щанда си и челните товарачи от серията Farmlift.

 

Андреас Ретинг, Продуктов и маркетинг мениджър представи предимствата на серията: “ Радвам се да представя серията Farmlift, която е насочена към животновъдните ферми и носи нашето послание в името си. Универсални трактори за фермите с мощни FPТ двигатели познати от серия Maxxum, които са се доказали сред фермeрите. Постарали сме се да допринесем максимален комфорт за оператора. Кабината е широка, с 360 градуса видимост от всички страни. Авроматичното завиване е направено да завиват едновременно четирите гуми и това я прави много бърза и маневрена.”

 

 

За животновъдството и дейностите по производството на фуражи бе представена и паралепипедната балировачка Case IH LB 424R.

“Иновативното при паралепипедната балировачка Case IH LB 424R e, че е оборудвана с последната 3-та версия на ISOBUS терминал. Друго подобрение е в завързващия апарат – добавен е сензор, който да проверява дали добре е направен възела и гарантира сигурно прибиране на балите от полето.”, поясни пред Фермер.БГ Август фон Екардстайн

 

Case IH следва идващите предизвикателства и развива своята дейност, за да отговори именно на тях. Световният производител отчита нарастващото търсене на машини, които позволяват лесен мониторинг и анализ как работят в стопанствата им. Именно затова от Case IH  правят следващата стъпка - инвестиране и развитие на собствена RTK мрежа, която да покрие цяла Европа и даде на фермерите нужната независимост и интелигентни решения в работата със селскостопанската техника.

 

Повече информация за всички нови продукти с марката Case IH  можете да получите от официалният вносител застраната Тайтън Машинъри България в регионалните представителства на фирмата, на националния телефон: 0700 135 04 или в интернет на адрес: http://titanmachinery.bg/


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!