Комбайн Case IH 9230 AF ожъна успешно слънчоглед, засят с рекордна скорост (СНИМКИ)

Комбайн Case IH 9230 AF ожъна успешно слънчоглед, засят с рекордна скорост (СНИМКИ)

На 11 септември в землището на плевенското село Комарево, Тайтън Машинъри България извърши жътва на слънчогледовите полета, които бяха засети при рекордна сеитба със сеялка Vaderstad Tempo в началото на месец април. Така се завърши целият цикъл - от сеитбата до прибирането на реколтата, като се отчете резултатът от високоскоростната сеитба.

На събитието присъстваха, представители от Vaderstad и Case IH, група международни журналисти, клиенти и партньори на Тайтън Машинари България.

В началото на събитието, Димо Димов, мениджър Vaderstad  във фирмата, заяви:

"Преди 5 месеца, тук на това поле, си поставихме една ясна идея - да засеем повече от 3000 дка слънчоглед и го направихме. С шведската сеялка  Vaderstad Tempo, ние засяхме 3060 дка в рамките на 24 часа с много висока скорост. Тъй като това е един цялостен проект, следихме и направихме няколко измервания на полетата след сеитбата. Идеята е днес да го приключим с жътвата на слънчогледа и да видим резултата от тази 24-часова сеитба. За целта използваме комбайна Case IH AF 9230, който е оборудван с 16-редов хедер за прибиране на слънчоглед Franco Fabril."

За жътвата и предимствата на комбайна Axial Flow 9230, своето мнение сподели и Стефан Богнер, Бизнес директор Case IH за Източна Европа:

"Както винаги, нашите очаквания са доста високи – с нетърпение чакаме да видим резултата на целия цикъл и жътвата с комбайна Axial Flow 9230. Предимствата на комбайна AF 9230 са неговата опростеност и прецизното жънене което той предлага. Това е особено важно при жътва на слънчоглед, както и зърнените култури, които се отглеждат в България."

Case IH и Vadestad доказваха многократно, че са успешна комбинация на полето в България и тяхната съвместна работа, днес е поредното доказателство за това. Горди сме да работим с Тайтън Машинъри България. Те многократно доказаха пред нас своя професионализъм с доброто си отношение към клиентите, дори и в тазгодишните тежки условия за фермерите. Тайтън Машинъри България перфектно представя на българския пазар продуктите на Case IH.", заключи г-н Богнер.

За днешната жътва и очакваните резултати, мнение сподели и Линеа Старк, Мениджър Комуникации във Vaderstad  и Кристър Старк – Председател на борда на директорите:

"Въпреки че не сме видели още резултатите от жътвата сме убедени, че ще постигнем рекордни добиви от слънчоглед. Официалните резултати ще бъдат готови до няколко дни. Успяхме да покажем с тази сеитба едни отлични резултати, постигнати от комбинацията на засяване с висока скорост и голяма точност. Както можете да видите зад мен – резултатът е перфектен от засяването с над 20км/ч. Изключително сме доволни от работата ни с ТМБ и техния професионализъм, с който представят нашия бранд на пазара“.

След три часа жътва, Димо Димов обяви и междинните резултати:

"Резултатите, които виждаме, са по-добри от очакваното. Добивът, който отчитаме към момента, изписан на монитора на комбайна, варира между 340 и 360 кг/дка.. Това е изключително добре, като се вземат предвид първо високоскоростната сеитба, която направихме за 24 часа, както и лошите климатични условия в страната през изминалите месеци. За нас това е един отличен резултат!"

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!